Η NASA δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρχουν εξωγήινοι – Έρευνα στη δημοσιότητα

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα μεγάλης έρευνας για τα UFO, που πραγματοποίησε ομάδα ειδικών, ενώ προχώρησε και σε συνέντευξη Τύπου για να απαντήσει σε ερωτήσεις.

Η πολυαναμενόμενη μελέτη της NASA δεν είχε μεγάλες εκπλήξεις, καθώς επικεντρώθηκε ως επί το πλείστον στο πώς θα βελτιωθεί η διαδικασία συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων που σχετίζονται με τα UFO -ή, όπως λέγονται επίσημα πλέον, τα UAP (άγνωστης ταυτότητας ανώμαλα φαινόμενα).

Μπορείτε να διαβάσετε τα ευρήματα της μελέτης εδώ (στα Αγγλικά).

Ανακοινώσεις της NASA για UFO -Δεν έχουμε αποδείξεις ότι υπάρχουν εξωγήινοι, δεν το αποκλείουμε

Η έκθεση της NASA δεν δίνει οριστικές απαντήσεις για την ύπαρξη εξωγήινων, ούτε όμως την αποκλείει
Όπως ήταν αναμενόμενο, η NASA δήλωσε ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στοιχεία που να αποτελούν αποδείξεις για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής. Ωστόσο, η υπηρεσία δεν απέκλεισε τίποτα και εξέφρασε τα συμπεράσματα της έρευνας με προσοχή, ενώ ο διοικητής της είπε ότι, προσωπικά, πιστεύει ότι υπάρχουν εξωγήινοι.

Σημαντικό σημείο της ενημέρωσης από τη NASA ήταν η απομάκρυνση από όρους όπως το «UFO» και από την πιο φανταστική απεικόνιση του ζητήματος της εξωγήινης ζωής, για να μεταβούμε σε μια νέα εποχή, σε αυτή των δεδομένων και της επιστήμης, όπως σημείωσαν αξιωματούχοι της διαστημικής υπηρεσίας.

Είναι σημαντικό, για τους επιστήμονες της NASA, να απομακρυνθεί το «στίγμα» γύρω από τις αναφορές για θέαση ανεξήγητων φαινομένων, ώστε αυτές να γίνονται πιο συχνά.

Η NASA ανακοίνωσε τον διορισμό επικεφαλής των ερευνών για UFO, αλλά κράτησε μυστική την ταυτότητά του
Ένα σημείο της ενημέρωσης που παρουσίασε ενδιαφέρον ήταν η ανακοίνωση του διορισμού ενός διευθυντή για την έρευνα των UAP, χωρίς, ωστόσο, να δοθεί στη δημοσιότητα η ταυτότητά του -ενώ δεν έγινε γνωστό το ποσό που θα δαπανηθεί γι’ αυτήν τη θέση.

Μάλιστα, δεν πρόκειται για τυχαίο γεγονός· η NASA απέκρυψε σκόπιμα τα στοιχεία του νέου διευθυντή, καθώς, όπως αποκάλυψαν αξιωματούχοι της, μέλη της επιτροπής που διερευνά τα UAP δέχτηκαν απειλές και παρενόχληση, ιδίως διαδικτυακά.

Πώς θα συμβάλει η NASA στις έρευνες για UAP
Σε άλλα σημεία της έρευνας και της σχετικής ενημέρωσης έγινε γνωστό ότι η NASA σκοπεύει να ασχοληθεί εκτενώς με το ζήτημα των UFO, αξιοποιώντας δικά της εργαλεία, όπως δορυφόρους, αλλά συμβάλλοντας και στη χρήση άλλων, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και εφαρμογές που θα επιτρέπουν σε πολίτες να συμμετέχουν στην επιστημονική έρευνα. Επίσης, εξετάστηκε το πώς η παρουσία των UAP μπορεί να αποτελεί απειλή.

Πηγή: iefimerida.gr