Η Google χρηματοδοτεί την εκπαίδευση εργαζομένων σε Τεχνητή Νοημοσύνη

25 εκατομμυρίa ευρώ σκοπεύει να διαθέσει η Google  για να βοηθήσει τους ανθρώπους στην Ευρώπη να μάθουν να χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη (AI).

Ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε ότι έχει ανοίξει αιτήσεις για κοινωνικές επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην προσέγγιση αυτών που είναι πιο πιθανό να επωφεληθούν από την εκπαίδευση.

Τα οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσαν να επιδεινώσουν τις υπάρχουσες ανισότητες

Η εταιρεία θα «τρέξει» επίσης μια σειρά από «ακαδημίες ανάπτυξης» για να υποστηρίξει εταιρείες που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη και έχει επεκτείνει τα δωρεάν διαδικτυακά εκπαιδευτικά μαθήματα τεχνητής νοημοσύνης σε 18 γλώσσες.

«Η έρευνα δείχνει ότι τα οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσαν να επιδεινώσουν τις υπάρχουσες ανισότητες – ειδικά όσον αφορά την οικονομική ασφάλεια και την απασχόληση», δήλωσε ο Adrian Brown, εκτελεστικός διευθυντής του Center for Public Impact, που διευθύνει το μη κερδοσκοπικό πρόγραμμα μαζί με την Google.

«Αυτό το νέο πρόγραμμα θα βοηθήσει τους ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη να αναπτύξουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την αυτοπεποίθησή τους σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη, διασφαλίζοντας ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω».

Επένδυση 1 δισ. δολαρίων

Τον περασμένο μήνα, η Google ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην κατασκευή ενός κέντρου δεδομένων λίγο έξω από το Λονδίνο, σε μια προσπάθειά της να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες διαδικτύου στην περιοχή.

Το κέντρο δεδομένων, που βρίσκεται σε μια τοποθεσία 33 στρεμμάτων που αγοράστηκε από την Google το 2020, θα βρίσκεται στην πόλη Waltham Cross, περίπου 25 χλμ βόρεια του κεντρικού Λονδίνου, σύμφωνα με την θυγατρική εταιρεία της Alphabet.