Η “Ευτυχία” στο top 10 του Netflix – Η ιστορία της στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου

Η πολυβραβευμένη ταινία «Ευτυχία», που συγκίνησε κοινό και κριτικούς, αποσπώντας 8 βραβεία Ίρις, στις συνολικά 13 υποψηφιότητές της βρίσκεται πλέον στο top 10 του ελληνικού Netflix .

Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά της βιογραφίας της σπουδαίας στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, με τις ταλαντούχες ηθοποιούς Καρυοφιλιά Καραμπέτη και Κάτια Γκουλιώνη στον ομώνυμο ρόλο.

Η ταινία βρίσκεται στο Netflix με τον αγγλικό τίτλο «My Name is Eftihia». Η «Ευτυχία» είναι η νεότερη προσθήκη ελληνικής ταινίας στο Netflix, ενώ πρόσφατα προστέθηκαν και τρεις ταινίες του Γιάννη Σμαραγδή.

Η "Ευτυχία" στο top 10 του Netflix

Η ταινία περιγράφει τη διαδρομή της σημαντικής προσωπικότητας του ελληνικού τραγουδιού από το Αϊδίνι στην Ελλάδα, μέχρι το τέλος της ζωής της, παρουσιάζοντας τον ταραχώδη βίο της, αλλά και τους σημαντικότερους σταθμούς της πορείας της.

Ευτυχία: Η υπόθεση της ταινίας

Ένα κορίτσι, μικροπαντρεμένο, ταξιδεύει από το Αϊδίνι στην Ελλάδα με τη μητέρα και τις δύο της κόρες. Στο πλοίο του ξενιτεμού παίρνει απόφαση να μην αφήσει τη ζωή να την προσπεράσει, αλλά να τη ζήσει, όπως θέλει. Και τη ζει! Γράφει ακατάπαυστα σε ό,τι πιάνει το μελάνι, από χαρτοπετσέτες και κουτιά από τσιγάρα μέχρι υπόλοιπα λογαριασμών. Καπνίζει, ερωτεύεται με πάθος, χαρτοπαίζει με θράσος σε πολυτελή σαλόνια, αλλά και σε παράνομα υπόγεια.

Μία δασκάλα που γίνεται ηθοποιός στα μπουλούκια και στο θέατρο, μία ποιήτρια που γίνεται η μεγαλύτερη Ελληνίδα στιχουργός του λαϊκού τραγουδιού. Συνεργάζεται με όλες τις διάσημες μουσικές προσωπικότητες της χώρας, από τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Απόστολο Καλδάρα, ως τον Μανώλη Χιώτη, τον Αντώνη Ρεπάνη και τον Μάνο Χατζιδάκι, υψώνοντας θαρραλέα ανάστημα, σε έναν σκληρό και τυπικά ανδροκρατούμενο κόσμο.

Στην ταινία ακούγονται μερικές από τις σπουδαιότερες επιτυχίες, όπως: «Περασμένες μου αγάπες», «Όνειρο απατηλό», «Είμαι αητός χωρίς φτερά», «Ηλιοβασιλέματα», «Η φαντασία», «Είσαι η ζωή μου», «Μαντουμπάλα», «Στ΄ Αποστόλη το κουτούκι», «Πετραδάκι, πετραδάκι», «Μου σπάσανε τον μπαγλαμά», «Δύο πόρτες έχει η ζωή» («Το τελευταίο βράδυ μου»), «Ρίχτε στο γυαλί φαρμάκι».