Η γειτονιά των θαυμάτων: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γιορτή στη Νέα Ιωνία

Επτά ημέρες έμειναν για το συγκλονιστικό αφιέρωμα και την εντυπωσιακή γιορτή με τίτλο “Η γειτονιά των θαυμάτων” για τα γενέθλια της Νέας Ιωνίας!

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι πρόβες για την μεγάλη επετειακή εκδήλωση «Η γειτονιά των θαυμάτων» που διοργανώνει ο Δήμος Νέας Ιωνίας με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της πόλης.

350 εθελοντές-δημότες συμμετέχουν για να ετοιμαστεί η επετειακή παράσταση που θα αναβιώσει τη “Γειτονιά των θαυμάτων” που ίδρυσαν ένα αιώνα πριν οι Μικρασιάτες πρόσφυγες

Στις πρόβες χθες παραβρέθηκε και η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου συνοδευόμενη από την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Αγγελική Σακκαλόγλου, οι οποίες συνομίλησαν με την σκηνοθέτη Σοφία Σπυράτου, τους συντελεστές και τους συμμετέχοντες των χορευτικών και των σωματείων.

“Η γειτονιά των θαυμάτων” και οι συντελεστές της

«Η γειτονιά των θαυμάτων» είναι βασισμένη στην ιστορική τεκμηρίωση του Λουκά Χριστοδούλου, προέδρου του ΚΕΜΙΠΟ, διατρέχει τα ιστορικά, τα κοινωνικά και τα πολιτιστικά γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή των ανθρώπων της Νέας Ιωνίας στη διάρκεια του αιώνα που πέρασε.

100 χρόνια Νέα Ιωνία: Οι μουσικές και τα τραγούδια που πλημύρισαν τα σοκάκια εκείνης της γειτονιάς και σημάδεψαν τις ψυχές των ανθρώπων, θα ακουστούν ξανά από τον Κώστα Μακεδόνα, τον Μπάμπη Βελισσάριο και τη Χριστιάνα Γαλιάτσου.

Νέα Ιωνία: 350 εθελοντές αναβιώνουν τη "γειτονιά των θαυμάτων" στην επέτειο των 100 χρόνων

Νέα Ιωνία: Αναβιώνει η “γειτονιά των θαυμάτων” στην επέτειο των 100 χρόνων

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και ο Πασχάλης Τσαρούχας αφηγούνται το πρωτότυπο κείμενο του Γιώργου Μπλάνα και μας μεταφέρουν σε μια εποχή, οπού τίποτα δεν μπόρεσε να σταματήσει το ποτάμι της ζωής.

Ένα μουσικοθεατρικό υπερθέαμα, σε σκηνοθεσία της καταξιωμένης Σοφίας Σπυράτου. Μαζί της συμπράττει μία σπουδαία δημιουργική ομάδα συντελεστών. Στα εντυπωσιακά video art βάζει τη σφραγίδα του ο Νίκος Σούλης, τα κοστούμια της παράστασης αναλαμβάνει ο Γιώργος Σεγρεδάκης και τον σχεδιασμό φωτισμού ο Περικλής Μαθιέλλης.

Συμμετέχει ζωντανή ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση και τις ενορχηστρώσεις του Θωμά Κοντογεώργη.

Με «όχημα» τον λόγο, τη μουσική, τον χορό, τα κινηματογραφικά ντοκουμέντα της εποχής και τα εικαστικά video art, παρουσιάζεται η ιστορία της πόλης, από την ίδρυση της πρώτης γειτονιάς των προσφύγων της Μικράς Ασίας, μέχρι και σήμερα.

Δημοτικό Στάδιο Νέας Ιωνίας
Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023, 9:00μ.μ.
Τραγουδούν: Κώστας Μακεδόνας, Μπάμπης Βελισσάριος, Χριστιάνα Γαλιάτσου
Αφήγηση: Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πασχάλης Τσαρούχας
Σκηνοθεσία: Σοφία Σπυράτου