Ηρακλής Γκότσης: Η Δέσποινα Θωμαΐδου έχει ευθύνη που η πόλη έχασε το υπόγειο πάρκινγκ

Ευθύνες στη Δήμαρχο Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου για τη μη κατασκευή του υπόγειου πάρκινγκ στο Οικοδομικό Τετράγωνο 150 επέρριψε σε συνέντευξη Τύπου ο πρώην Δήμαρχος Ηρακλής Γκότσης.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Γκότσης αναφέρθηκε στο υπόγειο πάρκινγκ, λέγοντας: “Ήταν μία προσπάθεια που ξεκίνησε στα τέλη του 1989, ως απαλλοτρίωση του χώρου. Ολοκληρώθηκε το 1994 και έκτοτε ξεκίνησε η προσπάθεια του Δήμου να κατασκευαστεί υπόγειο πάρκινγκ.

Υπήρχε πρόταση από την εποχή της Δημαρχίας Μπουρδούκου, ο υπέργειος χώρος να μείνει ελεύθερος. Και την αποδέχτηκαν όλοι από τότε, γιατί δεν υπάρχει κεντρική πλατεία στη Νέα Ιωνία. Και καθώς η αξία γης στο κέντρο της Νέας Ιωνίας είναι μεγάλη, δεν θα υπάρξει εύκολος άλλος ελεύθερος χώρος για να δημιουργηθεί μία κεντρική πλατεία.

Θέλαμε παράλληλα να διευκολύνουμε την κυκλοφορία και τη στάθμευση στην πόλη, που είναι υπερτοπικό εμπορικό κέντρο. Ήταν βασικό μέλημα λοιπόν, του Δήμου να ενισχύσει τον εμπορικό χαρακτήρα και να διευκολύνει τη στάθμευση των επισκεπτών”.

Ηρακλής Γκότσης: Η Δέσποινα Θωμαΐδου έχει ευθύνη που η πόλη έχασε το υπόγειο πάρκινγκ Φωτό: Zonews

Στη συνέχεια ο κ. Γκότσης είπε: “Η κουβέντα σωστά γίνεται για το αν θα έπρεπε να γίνει ο χώρος στάθμευσης και γιατί δεν έγινε ως τώρα. Εμείς ως Δημοτική Αρχή πετύχαμε και εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση για να ξεκινήσει το έργο. Με μελέτη -κατά την άποψή μου- σωστή, από υπηρεσίες του Δήμου, της Νομαρχία (τότε) και εξωτερικούς συνεργάτες. Και το έργο ξεκίνησε

Το καλοκαίρι του 2019, όταν κέρδισε τις Δημοτικές εκλογές η Δέσποινα Θωμαΐδου, μπήκε στο μυαλό της να κάνει Δημαρχιακό Μέγαρο, στο χώρο που θέλαμε όλοι να γίνει η πλατεία και βρισκόταν πάνω από το πάρκινγκ. Αυτό σήμαινε πως έπρεπε να αλλάξει η στατική μελέτη. Κατάφερε να πείσει την αντιπεριφερειάρχη και πιθανόν και τον ίδιο τον Πατούλη (δε μας εξήγησε το λόγο) για να γίνει αλλαγή της στατικής μελέτης. Η αλλαγή της στατικής μελέτης -από όσα έχουμε πληροφορηθεί- στοίχιζε γι αυτό δεν το έφερε ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο να το κουβεντιάσουμε”.

Το πάρκινγκ δυστυχώς δεν έγινε. Διαλύθηκε η εργολαβία το 2022 και το έργο έμεινε έτσι. Που σημαίνει πως η Νέα Ιωνία θα μείνει σε δύσκολη κυκλοφοριακή κατάσταση. Είναι πολύ δύσκολο πια να ξεκινήσει μία εργολαβία στη μέση μίας άλλης. Τουλάχιστον, είναι δύσκολο ως αδύνατο άλλος εργολάβος να δεχτεί να παραλάβει το έργο με τις εκπτώσεις του 2018.

Θεωρώ, ότι η κα Θωμαΐδου έχει πολύ σοβαρές ευθύνες. Λέει διάφορα αλλά ήταν πολύ μεγάλο το κακό που έχει κάνει στο Δήμο μας. Έκανε 12 μήνες να απαντήσει σε ένα αίτημα του εργολάβου και της Περιφέρειας. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός. Είναι αποτέλεσμα της δυσλειτουργίας που υπήρχε στο Δήμο.

Ηρακλής Γκότσης: Η Δέσποινα Θωμαΐδου έχει ευθύνη που η πόλη έχασε το υπόγειο πάρκινγκ

Είναι αδιαφορία και λάθος στόχευση καθώς έχασε ή άφησε να χαθούν ή καθυστέρησε και άλλα έργα μεγάλης σημασίας για την πόλη. Υπάρχουν εργολαβίες για τις κολώνες του Αδριάνειου, για αντιπλημμυρικά έργα και για πεζογέφυρες που είτε καθυστέρησαν ή χάθηκαν.

Ο Δήμος δεν είναι σπίτι κανενός Δημάρχου. Και δεν μπορεί κανείς να κάνει ό,τι θέλει. Ο κόσμος εξέλεξε 41 Δημοτικούς Συμβούλους να συναποφασίζουν. Γιατί χθες ήμουν Δήμαρχος εγώ, δεν είμαι τώρα και ελπίζω να μην είναι και η κα Θωμαΐδου τα επόμενα χρόνια. Το να αποφασίζουν 7 άνθρωποι για το τι θα γίνει στη Νέα ΙΩΝΊΑ ΕΊΝΑΙ ΦΟΒΕΡΌ ΠΡΆΓΜΑ.

Έχω μάθει πως το 94% των προμηθειών έγιναν με αναθέσεις. Δεν είναι τυχαία αυτά. Η Δήμαρχος δεν είχε προσανατολισμό να βοηθήσει το Δήμο, να πάρει αποφάσεις με συλλογική κουβέντα, και συνεργασία, με αποτέλεσμα να φέρει το Δήμο σε πολύ άσχημη θέση”.

Καταλήγοντας στις δηλώσεις του ο κ. Γκότσης είπε: “Πήρα την πρωτοβουλία να κάνω αυτές τις δηλώσεις γιατί θεώρησα πως ήταν χρέος μου. Έχει πάει υπόμνημα για 3-4 υποθέσεις στην Αποκεντρωμένη πως έχει κάνει παρανομίες (η Δήμαρχος).

Αν σκεφτεί κανείς όσα συμπληρώνουν το πάζλ καταλαβαίνει πως η κυρία Θωμαΐδου δεν ενδιαφερόταν για την ουσία του Δήμου. Αυτή χάλασε κι αυτά που υπήρχαν και θεωρώ πως δεν πρέπει να ξαναείναι Δήμαρχος την επόμενη φορά. Έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου“.