Ηράκλειο: Χρηματοδότηση για τη διατηρητέα βίλα στο Κτήμα Φιξ “κλείδωσε” ο Νίκος Μπάμπαλος

Συνάντηση εργασίας είχε την Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2023, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος με τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιο Μπακογιάννη με αντικείμενο την χρηματοδότηση της αποκατάστασης της διατηρητέας βίλας εντός του Κτήματος Φιξ και της ανάπλασης και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου.

Από πλευράς του Νίκου Μπάμπαλου, επισημάνθηκε η υπερτοπική σημασία του Κτήματος Φιξ, ως χώρου πολιτισμού, πρασίνου και ιστορικής μνήμης. Ο κ. Μπακογιάννης επεσήμανε ότι τόσο στις προθέσεις όσο και στις προτεραιότητες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι η αποκατάσταση και ανάδειξη των διατηρητέων κτηρίων όπως φυσικά και η δημιουργία πνευμόνων πρασίνου μέσα στον οικιστικό ιστό. 

Ηράκλειο: Χρηματοδότηση για τη διατηρητέα βίλα στο Κτήμα Φιξ "κλείδωσε" ο Νίκος Μπάμπαλος

Ο κ. Μπακογιάννης ενημέρωσε τον δήμαρχο ότι στην προσεχή αναθεώρηση του ΕΣΠΑ θα ενταχθεί ιδιαίτερη πρόσκληση, ύψους 1.500.000 ευρώ για την εκπόνηση των οριστικών μελετών και τευχών δημοπράτησης της αποκατάστασης των διατηρητέων κτηρίων του Κτήματος Φιξ και της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου.

Τόνισε δε ότι η εκπόνηση αυτών των μελετών θα επιτρέψει στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής να εντάξει την αποκατάσταση των διατηρητέων κτηρίων στο πρόγραμμα «ΔΙΑΤΗΡΩ» του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

«Η ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, δικαιώνει τις αμείωτες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για την βέλτιστη αξιοποίηση του Κτήματος Φιξ αλλά και αποδεικνύει την θέση μας ότι η κυριότητα του χώρου είναι το κλειδί για την διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων», σχολιάζει σχετικά ο Νίκος Μπάμπαλος.