Ηράκλειο: Εξιτήριο για την 16χρονη που ξυλοκοπήθηκε – Τι είπε η γιατρός

Εκτός νοσοκομείου βρίσκεται, πλέον, η 16χρονη κοπέλα που τραυματίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο περιθώριο αντιφασιστικής συναυλίας στο Ηράκλειο της Αττικής.

Γιατρός της κοπέλας που την «κούραρε» στο νοσοκομείο μίλησε στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» και αποκάλυψε πως η ίδια η κοπέλα της εκμυστηρεύτηκε πως «ξυλοκοπήθηκε από δυνάμεις της ΟΠΚΕ».

Υπενθυμίζεται πως εξαρχής υπήρξαν καταγγελίες για ξυλοδαρμό της νεαρής κοπέλας από άνδρες της ΟΠΚΕ, όμως, η Αστυνομία το διέψευσε υποστηρίζοντας πως η κοπέλα τραυματίστηκε πιθανόν από πτώση κατά τη διάρκεια της αναταραχής και των επεισοδίων.

«Εμείς εφημερεύαμε στο παθολογικό και το κορίτσι πήγε στο χειρουργικό. Επειδή ήταν σοβαρή η κατάστασή της σπεύσαμε όλοι και γιατί υπήρχε μία πολύ δυσάρεστη περιρρέουσα ατμόσφαιρα, με όλες αυτές τις δυνάμεις ασφαλείας που ήταν γύρω από το νοσοκομείο», είπε η παθολόγος Ελένη Μπαγιά στο MEGA.

«Γύρω στις 9 ήρθε η κοπέλα με το ΕΚΑΒ. Ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, δεν επικοινωνούσε. Αυτό που εμείς μετράμε για το επίπεδο συνείδησης ήταν χαμηλό, στα όρια της διασωλήνωσης.

Έφερε χτυπήματα στο θώρακα, τα χέρια της. Δεν μπορούσε να επικοινωνήσει, είχε κλειστά τα μάτια της.

Υπήρξε αναστάτωση και λόγω του νεαρού της ηλικίας της αλλά και γιατί όλα οδηγούσαν πως ήταν θύμα ξυλοδαρμού», ανέφερε η κ. Μπαγιά.

«Ξυλοδαρμός και γκλοπιές»

«Όσοι είδαμε τα χτυπήματα και λαμβάνοντας υπόψη τη βαριά εγκεφαλική κάκωση, δηλαδή το κάταγμα στο ινιακό οστό, το επισκληρίδιο αιμάτωμα, τις εγκεφαλικές θλάσεις, είπαμε πως πρόκειται για ξυλοδαρμό, για γκλοπιές είπαμε συγκεκριμένα και το είπαμε πάρα πολλοί συνάδελφοι», είπε η Ελένη Μπαγιά.

Η 16χρονη είχε χτυπήματα στον θώρακα, τα χέρια και «στο κεφάλι ήταν το μείζον χτύπημα».

Επίσης είχε «κακό επίπεδο συνείδησης. Κάναμε δύο αξονικές και φάνηκε πως έχει βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Έχει κάταγμα στο ινιακό οστό, δηλαδή στο κεφάλι, το κρανίο που είναι ένα οστό που δεν σπάει έτσι εύκολα. Και ενδοκράνια αιμορραγία».