Ηράκλειο: Εκδήλωση για την Ποντιακή διατροφή και τα οφέλη της στην υγεία όλων μας

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στην ποντιακή διατροφή ως σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και ως ασπίδα υγείας στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών γίνεται την Τετάρτη 7 Ιουνίου στο Ηράκλειο. Διοργανωτές είναι το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ποντίων Νέας Ιωνίας  “Σινώπη” και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Η εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου  Ηρακλείου (Κουντουριώτου και Νεότητας) με ομιλήτριες:

  • Τη διαιτολόγο-διατροφολόγο Αστερία Σταματάκη,  η οποία θα αναλύσει τη σημασία της διατροφής στην πρόληψη του καρκίνου
  • Τη Συγγραφέα-Λαογράφο Έφη Γρηγοριάδου, που θα μιλήσει για την αναγνώριση της υγιεινής ποντιακής διατροφής μέσα από τη γευσιγνωσία και τις παραδόσεις.

Την εκδήλωση πλαισιώνει το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Ποντίων Νέας Ιωνίας “Σινώπη”,  ενώ θα ακολουθήσει κέρασμα με ποντιακά εδέσματα.

“Η ιστορία της γεύσης κρατάει από την  αρχαιότητα, η γεύση είναι πολιτισμός και υγεία ” δήλωσε, με αφορμή την εκδήλωση,  η αντιδήμαρχος  Πολιτισμού του Ηρακλείου Αττικής Μαίρη Ιγγλέση και πρόσθεσε: “Σήμερα διερευνούμε τα καλά της  ποντιακής διατροφής , αύριο θα πάρουν τη σκυτάλη  άλλες  διατροφικές κουλτούρες, πάντα με άξονα την ωφελιμότητα στην υγεία”. 

Στην εκδήλωση , η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.