Ηράκλειο: Ειδικό δρομολόγιο προς Πανεπιστημιούπολη για τους φοιτητές της πόλης

Για ακόμα μια χρονιά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής επαναφέρει το ειδικό δρομολόγιο της Δημοτικής του Συγκοινωνίας για την καθημερινή μεταφορά των φοιτητών της πόλης προς την Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου. Το λεωφορείο θα ξεκινήσει τις διαδρομές του από τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου και θα ακολουθήσει εβδομαδιαίως, Δευτέρα με Παρασκευή, το ημερολογιακό πρόγραμμα του ακαδημαϊκού έτους.

Συγκεκριμένα, το λεωφορείο θα ξεκινά στις 8.00 το πρωί έχοντας ως αφετηρία τον σταθμό ΗΣΑΠ της πόλης επί της οδού Μελίνας Μερκούρη. Ακολούθως, θα κάνει δύο στάσεις: στη λεωφόρο Πλαπούτα στο ύψος του 5ου Γυμνασίου (δίπλα στο περίπτερο) και στον κόμβο της λεωφόρου Ηρακλείου με την Αττική Οδό, ώστε να πάρει πορεία προς Ζωγράφου μέσω της Αττικής Οδού.

Οι φοιτητές που κάνουν χρήση του δρομολογίου πρέπει να προσέξουν να βρίσκονται εγκαίρως στις καθορισμένες στάσεις καθώς μετά την αφετηρία (όπου θα υπάρχει μια δόκιμη σε χρόνο αναμονή πριν τις 8.00), από τα υπόλοιπα δύο σημεία το λεωφορείο θα διέρχεται, θα επιβιβάζει και θα συνεχίζει το δρομολόγιο ώστε να τηρηθούν οι χρόνοι μετάβασης στον προορισμό. Πρακτικά προτείνεται οι επιβάτες φοιτητές να είναι οπωσδήποτε έως τις 8.00πμ στην αφετηρία και από τις 8.00πμ έως τις 8.05πμ στις δύο στάσεις.

Όσοι φοιτητές της πόλης έχουν το σχετικό πάσο από τις περασμένες χρονιές, δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια άλλη διαδικασία αφού μπορούν να χρησιμοποιήσουν το φετινό δρομολόγιο με την υπάρχουσα κάρτα.

Για όσους θέλουν να εκδώσουν πάσο πρώτη φορά, μπορούν να απευθύνονται από τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου (και κάθε Δευτέρα έως Πέμπτη) στο γραφείο των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου (1ος όροφος δημαρχείου) από τις 8.00 έως τις 13.00 κρατώντας μαζί τους τα εξής δικαιολογητικά: αντίγραφο εγγραφής της σχολής τους (φωτοτυπία), μια φωτογραφία και έναν λογαριασμό ΔΕΚΟ ή άλλου οργανισμού που να αποδεικνύεται η κατοικία στο Ηράκλειο.

Προσοχή: το πρόγραμμα αφορά κατοίκους του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και μόνο. Συμβουλεύονται οι φοιτητές να επισκέπτονται τακτικά την ιστοσελίδα του Δήμου iraklio.gr για τυχόν ανακοινώσεις αλλαγών ή έκτακτων συνθηκών στη λειτουργία του δρομολογίου.

Τηλέφωνα για περαιτέρω πληροφορίες: 2132000105 και 2132000221.

«Και φέτος πάμε μαζί στο Πανεπιστήμιο, πάμε μαζί για να κάνουμε την καθημερινότητα των παιδιών της πόλης μας πιο εύκολη. Το ειδικό δρομολόγιο προς την Πανεπιστημιούπολη είναι μια διαδρομή που έχουμε εφαρμόσει τα τελευταία χρόνια, η οποία εξυπηρετεί εκατοντάδες φοιτητές και φοιτήτριες. Χαιρόμαστε που είμαστε χρήσιμοι για αυτά τα παιδιά και βοηθάμε με αυτόν τον τρόπο στην πρόοδό τους», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.