Ηράκλειο: Βίντεο ντοκουμέντο από το συνεργείο που έκανε …βίδες κλεμμένα αυτοκίνητα

Μία φωτιά που ξέσπασε την τελευταία Πέμπτη του Σεπτεμβρίου σε ένα συνεργείο αυτοκινήτων στο Νέο Ηράκλειο έμελλε να βγάλει στην επιφάνεια τα μυστικά μίας πολυμελούς συμμορίας που έκλεβε οχήματα, τα αποσυναρμολογούσε στο υπόγειο «εργαστήριό» της και εν συνεχεία πουλούσε τα κομμάτια τους ως ανταλλακτικά.

Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη της δράσης τους ξεκίνησε όταν το Κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχθηκε κλήση για φωτιά σε επιχείρηση και έδωσε εντολή σε αστυνομικούς να σπεύσουν στο σημείο. Με το που έφθασαν στον χώρο τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν σε υπόγειο χώρο του εν λόγω κτηρίου πλήθος κλεμμένων οχημάτων, πινακίδων και ανταλλακτικών.

Το protothema.gr εξασφάλισε και παρουσιάζει βίντεο ντοκουμέντο από το υπόγειο «συνεργείο» της συμμορίας. Ο χώρος είναι γεμάτος από «κουφάρια» αυτοκινήτων, ανταλλακτικά, εργαλεία κα.

Η επιχείρηση «βιτρίνα»

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, τα μέλη της συμμορίας αφού αφαιρούσαν τα αυτοκίνητα, τα μετέφεραν σε αποθήκη νομιμοφανούς εταιρίας που δραστηριοποιούταν στην πώληση μεταχειρισμένων εξαρτημάτων, την οποία χρησιμοποιούσαν ως «βιτρίνα».

Εκεί πραγματοποιούσαν την αποσυναρμολόγηση των οχημάτων και στη συνέχεια αφού αποσπούσαν τα εξαρτήματά τους, τα διέθεταν προς πώληση στην επιχείρηση μεταχειρισμένων ανταλλακτικών.

Συνελήφθησαν δύο άτομα

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άτομα, ενώ αναζητούνται συνεργοί τους. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, εμπρησμό από αμέλεια και παράβαση της νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σημειώνεται ότι είχαν αναπτύξει υποδομή αποτελούμενη από τεχνογνωσία για:

– την αφαίρεση των κλεμμένων οχημάτων, τα οποία φαίνεται να αποσπούσαν με ιδιαίτερα μεγάλη ευκολία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας,

– το εργαστήριο αποσυναρμολόγησής τους και

– την ανάπτυξη δικτύου διάθεσης ανταλλακτικών, προκειμένου να μετουσιώνεται το κλοπιμαίο σε οικονομικό όφελος για αυτούς.