Ηράκλειο: Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τον τραυματισμό της 16χρονης

Η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει σε ανακοίνωσή της, τα δημοσιεύματα σχετικά με τον τραυματισμό της 16χρονης στο Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα, η αστυνομία διαψεύδει τα δημοσιεύματα που βασίζονται σε βίντεο, το οποίο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το οποίο ο τραυματισμός της 16χρονης στο Νέο Ηράκλειο προκλήθηκε από αστυνομικό της ΟΠΚΕ.

Στο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, εμφανίζεται ένας άντρας να κλοτσάει ένα άτομο από πίσω και να το ρίχνει στο έδαφος, και όπως τονίζει η αστυνομία, έχει ήδη ερευνηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σημειώνει δε ότι τα μέλη της ΟΠΚΕ είναι πάντα ένστολα, ενώ το άτομο που διακρίνεται στο βίντεο να επιτίθεται, είναι με πολιτική περιβολή, ενώ το σημείο που απεικονίζεται στο βίντεο είναι διαφορετικό από αυτό που εντοπίστηκε η 16χρονη, όπως και άλλα είναι τα ρούχα που φοράει το θύμα στο βίντεο, από αυτά που φορούσε η16χρονη.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τον τραυματισμό της 16χρονης

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, δημοσιεύματα ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου, τα οποία βασιζόμενα σε απόσπασμα βιντεοληπτικού υλικού αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι ο τραυματισμός 16χρονης την 28η Οκτωβρίου 2023 στο Νέο Ηράκλειο Αττικής προήλθε από αστυνομικό της ΟΠΚΕ, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Για το περιστατικό υπενθυμίζεται η από 29-10-2023 ανακοίνωση του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ, επιπλέον, διευκρινίζεται ότι το βιντεοληπτικό υλικό έχει αποτελέσει ήδη αντικείμενο έρευνας της αρμόδιας υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και σε καμία περίπτωση, δεν προκύπτουν τα αναφερόμενα στα εν λόγω δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα από την ανάλυση του εν λόγω υλικού, προκύπτει ότι σε αυτό:

  • απεικονίζεται άτομο με πολιτική περιβολή, ενώ η ομάδα ΟΠΚΕ που κλήθηκε για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου περιστατικού -όπως άλλωστε και σε κάθε επιχείρησή της- αποτελούνταν αποκλειστικά και μόνο από ένστολο προσωπικό,
  • απεικονίζεται διαφορετικό σημείο από αυτό που βρέθηκε η ανήλικη παθούσα και
  • το άτομο που παρουσιάζεται ως το θύμα φέρει διαφορετικό ρουχισμό από το πραγματικό θύμα.

Σημειώνεται ότι, για το σύνολο των συμβάντων που έλαβαν χώρα την 28-10-2023, διενεργείται προκαταρκτική έρευνα από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ επιπλέον βρίσκεται σε εξέλιξη και η διενέργεια Διοικητικής Εξέτασης».