Ηράκλειο: Έκλεψαν συμβατικό αυτοκίνητο συνοδείας Υπουργού – Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.

Συμβατικό αυτοκίνητο της Αστυνομίας το οποίο, κατά πληροφορίες ήταν ένα από τα συνοδευτικά κορυφαίου Υπουργού της Κυβέρνησης, εκλάπη στο Ηράκλειο Αττικής και το γεγονός έχει σημάνει την κινητοποίηση των Αρχών ώστε να βρεθεί το συντομότερο δυνατόν.

Το υπηρεσιακό όχημα εκλάπη ενώ ο οδηγός του το είχε σταθμεύσει για σύντομο χρόνο σε σημείο που ήταν αφύλακτο. Οι αρχές δεν ξέρουν ακόμη αν η αρπαγή του ήταν ένα τυχαίο γεγονός, που αποφασίστηκε από τους δράστες όταν διαπίστωσαν ότι το όχημα ήταν αφύλακτο ή αν πίσω από την κλοπή βρίσκονται δράστες, που είχαν στοχοποιήσει το πολυτελές όχημα. Άγνωστο επίσης παραμένει αν γνώριζαν ότι πρόκειται για όχημα που συνοδεύει Υπουργό.

Μόλις έγινε αντιληπτή η κλοπή του πολυτελούς οχήματος από τον υπεύθυνο οδηγό του, ενημερώθηκε αμέσως η Αστυνομία. Την υπόθεση εντοπισμού του αυτοκινήτου όπως και των δραστών της κλοπής, ανέλαβαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής. Ξεκινώντας την έρευνα οι αρμόδιοι έψαξαν για βιντεοληπτικό υλικό από τα γύρω κτίρια στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν κινήσεις των δραστών.

Πρόκειται για Audi Q7 χρώματος καφέ μεταλλικό, που είχε κατασχεθεί σε ποινική υπόθεση στη Βόρειο Ελλάδα και είχε διατεθεί στη Διεύθυνση Επισήμων ως συνοδευτικό σε Υφυπουργό της Κυβέρνησης 

Σε μόλις 20 λεπτά η κλοπή

Όπως πληροφορούν με σήμα τους άλλες συναρμόδιες Υπηρεσίες το όχημα εκλάπη από την οδό Ομήρου στο Νέο Ηράκλειο, από τις 6 έως τις 6 και 20 το απόγευμα.  Οι αστυνομικοί ζητούν επισταμένες έρευνες και στις Πύλες εξόδου της χώρας με εντολή  να πραγματοποιούνται εξονυχιστικοί έλεγχοι σε αυτοκίνητα ίδιου τύπου και πιο συγκεκριμένα να τίθενται σε αντιπαραβολή ο αριθμός πλαισίου με τις φερόμενες, ανά περίπτωση, πινακίδες κυκλοφορίας».

Αυτό δείχνει και την υποψία ότι πίσω από την κλοπή βρίσκεται πιθανότατα οργανωμένο κύκλωμα το οποίο θα επιχειρήσει να περάσει σε άλλη χώρα το τροχοφόρο.