Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας – Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ

Η 14η Σεπτεμβρίου είναι η επίσημη Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και η ΠΑΕ ΑΕΚ έστειλε μήνυμα ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ τη μνήμη των θυμάτων.

Η ΑΕΚ θυμάται τη Γενοκτονία των Ελλήνων στη Μικρά Ασία

Η ΠΑΕ ΑΕΚ έστειλε το δικό της μήνυμα για τη 14η Σεπτεμβρίου, που αποτελεί την επίσημη Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Η “Ένωση” αναφέρει μεταξύ άλλων ότι χρέος της, ως μεγάλο αθλητικό σύμβολο της Προσφυγιάς είναι να μην ξεχάσει ποτέ.

Το μήνυμα της ΠΑΕ ΑΕΚ:

«Η μέρα που ξημερώνει, είναι μέρα πόνου για τον Ελληνισμό. Είναι η μέρα που συμβολίζει το ματωμένο τέλος ενός πολιτισμού τριών χιλιάδων χρόνων.

Η 14η Σεπτεμβρίου είναι η επίσημη Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Είναι η ημερομηνία που συμβολικά σηματοδοτεί την τραγική ολοκλήρωση της συστηματικής Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ιωνίας που είχε ξεκινήσει μία δεκαετία πριν.

Η ΑΕΚ, το μεγάλο αθλητικό σύμβολο της Προσφυγιάς, θυμάται και τιμά αυτή την επέτειο. Όχι μόνο σήμερα, αλλά και κάθε μέρα της ύπαρξής της.

Γι’ αυτό υπάρχει άλλωστε η ΑΕΚ: για να κρατάει άσβεστη τη μνήμη των αλησμόνητων πατρίδων και των χιλιάδων ψυχών που πλήρωσαν με θάνατο και με ξεριζωμό το εκδικητικό μένος και τη βαρβαρότητα των αιμοσταγών διωκτών τους.

Δεν ξεχάσαμε ποτέ. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ!».