“Ζήτημα επιβίωσης” για τους αγρότες οι κινητοποιήσεις – Η κάθοδος στην Αθήνα

Με αγωνιστικό ενθουσιασμό και αγωνία για την τακτοποίηση κάθε λεπτομέρειας ώστε στην απόβαση στην Αθήνα «να μην λείψει κανείς» αγρότες, κτηνοτρόφοι και εργαζόμενοι του πρωτογενούς τομέα της χώρας ετοιμάζονται να στείλουν ηχηρό μήνυμα διεκδίκησης των «δίκαιων αιτημάτων τους», όπως χαρακτηρίστηκαν άλλωστε και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μόλις έξι μέρες από τη συνάντηση της 15μελούς αντιπροσωπείας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, μεταβαίνοντας από κάθε άκρη της επικράτειας στην πρωτεύουσα την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, μία μέρα πριν την «κάθοδο» των τρακτέρ στην πρωτεύουσα, οι αγρότες συνεχίζουν να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους με αποκλεισμούς δρόμων, λιμανιών και τελωνείων, ενώ από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση επιμένει πως δεν υπάρχει κανένα περαιτέρω περιθώριο για επιπρόσθετες παροχές.

Σημειώνεται δε ότι ο αριθμός των τρακτέρ που θα κατέβουν στο κέντρο της Αθήνας θα είναι μεταξύ 150 με 200.

Πού θα γίνουν οι προσυγκεντρώσεις

Οι προσυγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες για το απόγευμα (στις 5.30 μ.μ.) ως εξής:

  • Ομόνοια: Ομοσπονδίες και σωματεία εργαζομένων στα Τρόφιμα – Ποτά, στο Φάρμακο, στον Τύπο – Χαρτί και τη Κλωστοϋφαντουργία, Σωματεία Εργαζομένων στην Ενέργεια, στο Νερό και στη Χημική Βιομηχανία, Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, μαζικοί φορείς των δήμων της Αττικής.
  • Πλατεία Σανταρόζα (απέναντι από REX): Σωματεία εργαζομένων σε Τηλεπικοινωνίες, Ταχυμεταφορές, Χρηματοπιστωτικό, Ομοσπονδία και σωματεία Λογιστών – Ελεγκτών, Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων, εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Σωματεία Καλλιτεχνών, Σωματεία Καθαριστών – Καθαριστριών.
  • Προπύλαια: Ομοσπονδίες και Σωματεία εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, Σύλλογοι Φοιτητών. Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας και της Εκπαίδευσης. Σύλλογοι Σπουδαστών Κατάρτισης
  • Σύνταγμα: Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Ομοσπονδία και Συνδικάτο Οικοδόμων, Σωματεία στις Κατασκευές, Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Συνδικάτο Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, Ναυτεργατικά Σωματεία, Σωματεία Λιμενεργατών και εργαζόμενοι στις Αστικές Συγκοινωνίες, μαζικοί φορείς Νοτίων και Ανατολικών Προαστίων, Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.