Ζέστη με τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει στους 36 βαθμούς Κελσίου σήμερα στην Αθήνα

Το πρώτο κύμα με ζέστη του φετινού καλοκαιριού κορυφώνεται σήμερα καθώς ο υδράργυρος -σύμφωνα με τα μετεωρολογικά προγνωστικά του καιρού- θα σκαρφαλώσει μέχρι και τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Το σκηνικό του καιρού όμως δεν θα κρατήσει πολύ, καθώς την Κυριακή 25 Ιουνίου, ημέρα των βουλευτικών εκλογών, θα γίνει άστατος και θα επηρεάσει αρκετές περιοχές της Ελλάδας, αλλά όχι όλες.

Καιρός: Η θερμοκρασία θα χτυπήσει 35άρια, η πρόβλεψη ανά περιοχή
Με αυτόν τον τρόπο θα «σπάσει» ο μίνι καύσωνας που έκανε την εμφάνισή του το τελευταίο διήμερο στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να σημειώσει ένα μεγάλο άλμα και να ξεπεράσει κατά τη διάρκεια της Πέμπτης (22/6) τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για σήμερα Παρασκευή 23 Ιουνίου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ.