ΕΦΚΑ Νέας Ιωνίας: Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφθηκε τους εργαζόμενους

Περιοδεία και συζήτηση με τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ Νέας Ιωνίας και τον ΟΑΕΔ στη Νέα Ιωνία πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με τον Πέτρο Αλέπη, μέλος της Κ.Ε. του κόμματος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Ιωνίας και τους δημοτικούς συμβούλους Κώστα Κατιμερτζόγλου και Θοδωρή Χαμαλίδη.

Οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι ενημέρωσαν τους εργαζόμενους, αλλά και τους ασφαλισμένους, για την ερώτηση στη Βουλή από το ΚΚΕ σχετικά με τη μεταφορά του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ από τη Ν. Ιωνία στην Αγία Παρασκευή, αλλά και για τη λαϊκή κινητοποίηση που οδήγησε την κυβέρνηση σε αναδίπλωση.

Επίσης, κάλεσαν τους εργαζόμενους σε αγώνα και επαγρύπνηση για όλα τα ζητήματα, όπως η ακρίβεια και το επικείμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά ΑΕΙ. Ακόμη, ανέδειξαν το γεγονός ότι «η χώρα μας μπλέκει σε πολύ επικίνδυνους δρόμους, με την άμεση εμπλοκή στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και τον ηγετικό ρόλο που η κυβέρνηση θέλει να αναλάβει στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα», ενώ τόνισαν «πως η απεργία στις 28 Φεβρουαρίου, που ήδη έχουν αποφασίσει δεκάδες εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και σωματεία, είναι ένας σημαντικός σταθμός στον αγώνα του λαού για αξιοπρεπείς μισθούς, δουλειά με δικαιώματα, υγεία και παιδεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν».

«Το σύνθημα “τα κέρδη τους ή οι ζωές μας”, έναν χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη, παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο και επιβεβαιώνεται κάθε μέρα» σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Οι εργαζόμενοι με τη σειρά τους ανέδειξαν την υποστελέχωση των υπηρεσιών, τους καθηλωμένους μισθούς και την καθημερινή αγωνία για το πώς θα τα βγάλουν πέρα, καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπαν, «κάθε 15 τελειώνει ο μισθός και μετράμε και το ευρώ».

Επίσης, οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ κατήγγειλαν πως εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει το πρόβλημα της στατικότητας του κτηρίου, όμως όλοι οι αρμόδιοι φορείς αδιαφορούν βάζοντας σε κίνδυνο τους υπαλλήλους και τους ασφαλισμένους. Μάλιστα, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δεσμεύτηκαν ότι θα φέρουν το θέμα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και θα απαιτήσουν να γίνει άμεσα ο απαραίτητος αντισεισμικός έλεγχος.

Τέλος, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφτηκε τον υπό ανακατασκευή 5ο Παιδικό Σταθμό της πόλης.