Επιχείρηση από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο κέντρο της Αθήνας

Μεγάλη επιχείρηση από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές της Αττικής και σε δύο σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στη συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση. Εχουν προσαχθεί οκτώ άτομα, το οποία βρίσκονται στη ΓΑΔΑ.

Η όλη επιχείρηση φέρεται να έχει σχέση με τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στις 25 Ιανουαρίου σε τράπεζα στα Πετράλωνα. Επίσης σχέση φέρεται να προκύπτει με ακόμη δύο επιθέσεις. Με την επίθεση τον περασμένο Νοέμβριο σε γραφεία κατασκευαστικής στην Κηφισιά, αλλά και με την έκρηξη χειροβομβίδας τον περασμένο Ιούλιο σε ΙΧ σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Χαϊδάρι. Και για τις τρεις ενέργειες την ευθύνη είχε αναλάβει σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου στο διαδίκτυο η ομάδα «Σύμπραξη Εκδίκησης».

Μεταξύ άλλων θα ερευνηθεί και πιθανή σχέση και με άλλες επιθέσεις όπως η βόμβα η οποία εξερράγη απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας, αλλά και με την αποστολή δέματος- βόμβα στην πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης.