Επικίνδυνη φωτιά στη Φυλή κατακαίει ήδη σπίτια – Απανθρακωμένοι μετανάστες στον Έβρο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στους πρόποδες της Πάρνηθας, στη δυτική Αττική και συγκεκριμένα στη Φυλή όπου βρίσκεται η κεφαλή της φωτιάς και απειλεί το χωριό. Σύμφωνα με τον γραμματέα του Δήμου Φυλής η φωτιά καίει τα πρώτα σπίτια.

Στον ΣΚΑΪ μίλησε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου κάνοντας έκκληση σε όσους βρίσκονται στην περιοχή της Φυλής να εκκενώσουν άμεσα προς Ανω Λιόσια.

Στην περιοχή έχει σταλεί 112, βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις που βοηθούν στην εκκένωση, ωστόσο αρκετός κόσμος παραμένει στο χωριό και για αυτό η εκπρόσωπος της αστυνομίας επανέλαβε την έκκληση για εκκένωση προς Ανω Λιόσια. 

Σε ότι αφορά στο μοναστήρι η κυρία Δημογλίδου ανέφερε ότι η φωτιά έχει πλέον αντίθετη φορά από τη μονή ωστόσο θα επιχειρηθεί κανονικά η εκκένωση. Οπως είπε αρχικά η φωτιά κύκλωσε πολύ γρήγορα το μοναστήρι και ήταν αδύνατη η προσέγγιση. Σε καθε περίπτωση θα γίνει εκκένωση. 

Στον ΣΚΑΪ μίλησε και ο δήμαρχος Φυλής Χ. Παππούς λέγοντας ότι η φωτιά είναι μεγάλη βρίσκεται στα δυτικά του χωριού και έκανε έκκληση για περισσότερα πτητικά μέσα. 

Ο Β. Βαθρακογιαννης εκπρόσωπος της πυροσβεστικής έκανε λόγο για «επικίνδυνη φωτιά» και ανέφερε ότι στην κατάσβεση συνδράμουν 62 πυροσβέστες με 26 οχήματα και 5 πυροσβεστικά αεροσκαφη και ελικόπτερα. Οπως είπε η φωτιά δεν δείχνει ότι θα εχει πορεία προς την Πάρνηθα. Εξήγησε ότι υπάρχει κινητοποιηση ΕΛΑΣ και ΕΜΑΚ σε περιπτωση που χρειαστεί για τις μοναχές.

Τραγωδία με απανθρακωμένους μετανάστες στον Έβρο

Τραγωδία στο δάσος της Δαδιάς, στον Έβρο, που καίγεται από χθες, καθώς εντοπίστηκαν 18 απανθρακωμένες σοροί μεταναστών. Κατά πληροφορίες, τους μετανάστες εντόπισαν πυροσβέστες. Οι μετανάστες βρέθηκαν στην περιοχή του Άβαντα.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός: «Στην πυρκαγιά της Αλεξανδρούπολης, σε επιτόπιο έλεγχο από στελέχη της Πυροσβεστικής στην ευρύτερη περιοχή του Άβαντα εντοπίστηκαν οι σοροί 18 ατόμων πλησίον παραπήγματος.

Με δεδομένο ότι από τις γύρω περιοχές δεν έχει υπάρξει καμία δήλωση εξαφάνισης ή αγνοουμένων κατοίκων, διερευνάται το ενδεχόμενο να πρόκειται για ανθρώπους που εισήλθαν παράτυπα στη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι από χθες είχαν σταλεί μηνύματα 112 εκκένωσης της ευρύτερης περιοχής.

Σημειώνεται ότι τα μηνύματα μεταδίδονται και σε κινητά από ξένα δίκτυα που βρίσκονται στην περιοχή. Ήδη από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ενεργοποιηθεί η ομάδα αναγνώρισης θυμάτων καταστροφών. Οι έρευνες σε όλο το μήκος της περιοχής που εκδηλώθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη η πυρκαγιά συνεχίζονται».