Επανεκκίνηση για την Πινακοθήκη Βογιατζόγλου στη Νέα Ιωνία

Έπειτα από δύο χειμώνες απομόνωσης, η Πινακοθήκη Βογιατζόγλου στη Νέα Ιωνία άνοιξε εκ νέου τις πόρτες της από 25 Οκτωβρίου, με την έκθεση του Χαράλαμπου Κατσατσίδη «Δυτικά της Ιθάκης-Τερατογονίες» για το κοινό που, λόγω των υγειονομικών μέτρων, δεν είχε την ευκαιρία να την επισκεφθεί.

Η έκθεση σε επιμέλεια Μάνου Στεφανίδη πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ALMA Gallery και θα λειτουργεί Πέμπτη,Παρασκευή και Σάββατο.

Επανεκκίνηση για την Πινακοθήκη Βογιατζόγλου στη Νέα Ιωνία

«Οι ζωγραφικές συνθέσεις του Μπάμπη Κατσατσίδη, οι οποίες επειδή φιλοδοξούν να μιλήσουν για την δυνατότητα της τέχνης να καλύψει μεταφυσικά ή υπαρξιακά ζητήματα, υπερβαίνουν την τρέχουσα καλαισθησία και καταθέτουν το άγριο και ηρωικό πρόσωπο τους με κύρος και εντυπωσιακή επιβολή», σημειώνει ο Μάνος Στεφανίδης.

«Εδώ το μέγεθος του έργου είναι ανάγκη και όχι αυτοσκοπός, καθώς μόνο μέσα από μια μεγαλόστομη φόρμα και μια δραματική, “επική” χειρονομία μπορούν να υπηρετηθούν σωστά τα θέματα που επιλέγει ο καλλιτέχνης. Θέματα που σχετίζονται με τη μετάβαση όχι από την γη στον ουρανό, αλλά σε μιαν παραισθητική κόλαση απωθημένων επιθυμιών ή παροπλισμένων πραγματικοτήτων. Ούτως ή άλλως και τα πρόσφατα και τα παλιότερα έργα του Κατσατσίδη διαβάζονται σε πολλαπλά επίπεδα και κρύβουν καλά τα μυστικά τους».

Ο Χαράλαμπος Κατσατσίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Αποφοίτησε από την ΑΣΚΤ το 1982. Έχει διακριθεί το 1983 με υποτροφία Ι.Κ.Υ. για τρία συνεχή χρόνια και με υποτροφία του Ιδρύματος Κεφαλληνού, για ένα χρόνο. Το 1984 έλαβε πτυχίο στην Αισθητική-Φιλοσοφία από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης), ενώ για τα επόμενα τρία έτη (1984-87) συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στο Royal College of Art του Λονδίνου. Έχει πραγματοποιήσει δώδεκα ατομικές εκθέσεις σε γκαλερί της Αθήνας (ALMA Gallery, Titanium Yiayianos Galllery, Gallery Batagianni, Gallery Κρεωνίδης, Gallery AΔ, και άλλες). Έχει συμμετάσχει επίσης σε δεκάδες ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Βέλγιο, Αγγλία, Ρωσία, Αυστρία, Σουηδία κ.α., ενώ έργα του βρίσκονται σε σημαντικές συλλογές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

*** Κατά την είσοδό στην Πινακοθήκη Βογιατζόγλου ελέγχονται πιστοποιητικά εμβολιασμού, πιστοποιητικά νόσησης ισχύος έως 6 μηνών και rapid test ισχύος έως 48 ωρών.

Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στο χώρο.

Αντισηπτικά για την υγιεινή των χεριών υπάρχουν στην είσοδο και στους κοινόχρηστους χώρους της έκθεσης.