Επίδαυρος: Πρεμιέρα και πρόγραμμα για το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού

Επίδαυρος: Με Ιππόλυτο από το Εθνικό θέατρο, Ψαραντώνη στο μικρό θέατρο και μία έκθεση αφιερωμένη στη Μήδεια ανοίγει η Επίδαυρος και η αυλαία του Φεστιβάλ Επιδαύρου για αυτό το καλοκαίρι. Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα

Πρεμιέρες εγχώριες και παγκόσμιες, διεθνείς συμπαραγωγές, αρχαίο δράμα και έργα σύγχρονων δημιουργών, αλλά και μουσική, αναμένεται να ενθουσιάσουν το κοινό που θα βρεθεί στην Επίδαυρο κάθε Παρασκευή και Σάββατο του Ιουλίου και του Αυγούστου.

Η έναρξη του Φεστιβάλ Επιδαύρου στο Αρχαίο θέατρο γίνεται με Ευριπίδη και η έναρξη στο μικρό θέατρο της Επιδαύρου με Ψαραντώνη.

Δείτε ΕΔΩ τις οκτώ παραστάσεις που θα παρουσιαστούν αυτό το καλοκαίρι στην Επίδαυρο

Επίδαυρος και με πούλμαν

Επιπλέον το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, στην προσπάθειά του να εξυπηρετήσει όσους θεατές επιθυμούν να παρακολουθήσουν παραστάσεις, αλλά προβληματίζονται για τον τρόπο μετακίνησής τους και τα έξοδα, προσφέρει και φέτος ένα πρόγραμμα μεταφορών από και προς την Επίδαυρο (Αρχαίο Θέατρο και Μικρό Θέατρο) σε προνομιακή τιμή για το κοινό.

Ξεκινάει η δυνατότητα μεταφοράς κοινού με λεωφορεία από και προς την Επίδαυρο

Μεταφορές προς/από Επίδαυρο

Οι θεατές που διαθέτουν εισιτήρια για τις παραστάσεις της Επιδαύρου μπορούν να αγοράζουν με τον ίδιο τρόπο το εισιτήριο μετακίνησής τους στην προνομιακή τιμή των 14 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.
Η κράτηση γίνεται με τη χρήση του barcode του εισιτηρίου της εκάστοτε παράστασης στην ίδια σελίδα αγοράς του εισιτηρίου.
Η διάθεση των εισιτηρίων σταματάει 24 ώρες πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση.
Υπάρχει η δυνατότητα προμήθειας εισιτηρίου στο λεωφορείο, μόνο με πιστωτική κάρτα και με την επίδειξη προηγουμένως του εισιτηρίου της παράστασης.

Αναχώρηση
Το σημείο αναχώρησης είναι Μαρκόνι & Ιερά Οδός μπροστά από την έξοδο του μετρό «Ελαιώνας» στις 17:00.
Ώρα επιβίβασης από Επίδαυρο: 20 λεπτά μετά το τέλος της παράστασης
Το σημείο αποβίβασης μετά την επιστροφή θα γίνεται στην Πλατεία Συντάγματος (επί της Βασιλίσσης Σοφίας)
Πληροφορίες εισιτηρίων: http://aefestival.gr/plirofories-eisitirion/

Αγορά εισιτηρίων: aefestival.gr, viva.gr

Ιππόλυτος, η πρώτη παράσταση στην Επίδαυρο
Η Kατερίνα Ευαγγελάτου, διακεκριμένη σκηνοθέτις και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ, επανέρχεται στην Επίδαυρο με το Εθνικό Θέατρο και τον Ιππόλυτο του Ευριπίδη.

Η Αφροδίτη στήνει ένα παιχνίδι εκδίκησης και παρακολουθεί με ηδονοβλεπτική ματιά πώς το ανθρώπινο είδος γίνεται άθυρμα των επιθυμιών της. Το μάτι της γίνεται μάτι μας και τα πρόσωπα απογυμνώνονται. Τα γυμνά σώματα μεταφέρουν την έκρηξη, τον πόθο, τη λαγνεία αλλά και την αγνότητα του γένους των ανθρώπων.

Μια σκηνοθεσία που βουτάει στο άγριο σύμπαν του έργου του Ευριπίδη βλέποντάς το σαν έναν σύγχρονο εφιάλτη μέσα σε ένα ποιητικό σκηνικό, όπου τα πρόσωπα παλεύουν με τις αδυναμίες τους και ο έρωτας είναι τόσο παράφορος που δεν μπορεί παρά να είναι μοιραίος. Ένας δυνατός θίασος 24 ηθοποιών και τεσσάρων μουσικών θα βρίσκεται συνεχώς επί σκηνής.

Η παράσταση περιέχει γυμνό και προτείνεται σε θεατές από 15 ετών και άνω. Παίζουν (αλφαβητικά) Διαμαντής Αδαμαντίδης Υπηρέτης Κόρα Καρβούνη Φαίδρα Δημήτρης Παπανικολάου Εξάγγελος Μαρία Σκουλά Τροφός Έλενα Τοπαλίδου Αφροδίτη/Άρτεμις Γιάννης Τσορτέκης Θησέας Ορέστης Χαλκιάς Ιππόλυτος

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου 07/07 έως 08/07/2023 στις 21:00


Ο Ψαραντώνης ανοίγει τη Μικρή Επίδαυρο
Φέτος, στα 85 του χρόνια, ο μεγάλος λυράρης Ψαραντωνης θα συναντήσει το κοινό του Φεστιβάλ στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου.

Απόκοσμος, άχρονος και βαθιά γειωμένος, σε κάθε του συναυλία μαγεύει με την απαράμιλλη δεξιοτεχνία του στην κρητική λύρα και συγκλονίζει με την ερμηνεία του· πατώντας γερά στο παρελθόν αυτοσχεδιάζει και δημιουργεί μια νέα παράδοση· βρυχάται και ζωντανεύει τον αρχέγονο ήχο της Κρήτης.

Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου 08/07/2023 στις 21:30


Eκθεση «Μήδεια» στην Επίδαυρο
Με μια πρωτότυπη έκθεση για τα πολλά πρόσωπα της Μήδειας επαναλειτουργεί φέτος ο Εκθεσιακός Χώρος του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου, που αποδίδεται μετά από πολλά χρόνια στο κοινό χάρη σε μια πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και την πολύτιμη υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού. Το Φεστιβάλ, που σε λίγο καιρό θα εορτάσει τα 70 χρόνια λειτουργίας του, αποδίδει στο κοινό έναν ακόμη χώρο πολιτισμού, ο οποίος θα φιλοξενήσει τα πρόσωπα της εμβληματικής ηρωίδας, όπως αυτά παρουσιάστηκαν στα θέατρο της Επιδαύρου ήδη από τη δεκαετία του 1950.

Η επαναλειτουργία του εκθεσιακού χώρου εγκαινιάζεται σήμερα 7 Ιουλίου με την περιοδική έκθεση που έχει τίτλο «Η Μήδεια στην Επίδαυρο», με έναυσμα την παγκόσμια πρεμιέρα της παράστασης του Φρανκ Κάστορφ (21/7) αλλά και την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, που ως Μήδεια του Κερουμπίνι το 1961 στο Αρχαίο Θέατρο, άφησε εποχή. Η έκθεση θα λειτουργεί από 7 Ιουλίου ως 26 Αυγούστου, τις ημέρες που παρουσιάζονται παραστάσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου (Παρασκευή & Σάββατο) από τις 18:00 ως 01.00. Η είσοδος είναι δωρεάν.