Επέτειος δολοφονίας Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου με πορείες στο κέντρο

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, Τετάρτη (6/12), από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια.

Σε εφαρμογή έχουν τεθεί από την Αστυνομία έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί για τα 15 χρόνια από τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Το πρωί μαθητές και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και έκαναν πορεία διαμαρτυρίας στη μνήμη του προς το Σύνταγμα ενώ το απόγευμα νέες συγκεντρώσεις ετοιμάζουν συλλογικότητες και φοιτητές.

Κλειστοί δύο σταθμοί του μετρό
Κλειστοί θα είναι οι σταθμοί μετρό Πανεπιστήμιο από τις 9:00 και ο σταθμός Μοναστηράκι από τις 11:00 έως τις 15:00 και από τις 18:00 μέχρι νεωτέρας. Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από τους εν λόγω σταθμούς.

Επί ποδός 4.000 αστυνομικοί, drone και ελικόπτερο
Παρόμοια με εκείνα που εφαρμόστηκαν στην επέτειο του Πολυτεχνείου είναι τα μέτρα ασφάλειας. Επί ποδός βρίσκονται περίπου 4.000 αστυνομικοί από τις υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας.

Επίσης, διμοιρίες των ΜΑΤ, οι ομάδες Δράση και ΔΙ.ΑΣ. καθώς και οχήματα εκτόξευσης νερού θα βρίσκονται σε ετοιμότητα. Θα φυλάσσονται πανεπιστημιακά ιδρύματα, κυβερνητικά κτίρια, γραφεία κομμάτων και αστυνομικές υπηρεσίες.