Εορτή Αγίων Αναργύρων σήμερα στη Νέα Ιωνία

Μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας για τη Νέα Ιωνία η σημερινή, καθώς η εκκλησία μας τιμά την μνήμη των Αγίων Αναργύρων, που έδωσαν το όνομά τους στον Μητροπολιτικό Ναό της Νέας Ιωνίας.


Ήδη από χθες το απόγευμα ο Ναός υποδέχτηκε την Ιερά εικόνα του Ταξιάρχη Μιχαήλ εκ Νεαπόλεως Μικράς Ασίας και στη συνέχεια τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.

Κοσμάς και Δαμιανός

Το πρωί σήμερα εψάλλει ο Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία ενώ στις 5:30 το απόγευμα θα ψαλλεί μεθεόρτιος Εσπερινός, Ιερά Παράκληση και Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Αναργύρων.

Ποιοι ήταν οι Άγιοι Ανάργυροι

Οι δίδυμοι Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός υπήρξαν γιατροί και μάρτυρες της ορθοδοξίας γνωστοί για την αφιλοκερδή προσφορά τους σε ασθενείς .

Γεννήθηκαν στην Συρία και πέθαναν το 303 στις Αιγές της Κιλικίας. Θεράπευαν χωρίς να ζητούν αργύρια (Αν- άργυροι) τους αρρώστους. Γνωστή είναι η ιστορία με την επιτυχημένη τους μεταμόσχευση ποδιού σε έναν άρρωστο με σηψαιμία.

Η μνήμη τους τιμάται κάθε χρόνο την 1η Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:

https://e-neaionia.gr/blog/2021/10/04/%cf%8c%ce%bb%ce%b7-%ce%b7-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%b9%cf%89%ce%bd%ce%af%ce%b1-%cf%83%ce%b5-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b4%cf%81%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%87%ce%ac%cf%81%cf%84/