Ενημερωτική εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου Αθηνών (ΕΚΑ) στη Νέα Ιωνία

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας, εσπερίδα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ) με θέμα: «Ακρίβεια, αύξηση μισθών και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας», στην οποία πήραν μέρος εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε ότι ο Δήμος είναι υπερήφανος που φιλοξενεί αυτή την πρωτοβουλία της κορυφαίας συνδικαλιστικής οργάνωσης της Αθήνας για τόσο κρίσιμο θέμα.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΚΑ, Κώστας Κουλούρης «η εκδήλωση προέκυψε μέσα από την ανάγκη της κοινωνίας, των εργαζομένων και των καταναλωτών, να ενημερωθούν κατά τρόπο έγκυρο, επιστημονικό και χωρίς υπερβολές και ωραιοποιήσεις, για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, που μηδενίζουν το οικογενειακό εισόδημα της μέσης Ελληνίδας και του μέσου Έλληνα».

Η δράση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των διεκδικήσεων του ΕΚΑ για τις αυξήσεις των μισθών, τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την πάταξη της αισχροκέρδειας και την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Η απεργία που προκήρυξε το ΕΚΑ

«Για τους λόγους αυτούς, προκηρύξαμε 24ωρη παναττική απεργία την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου» σημείωσε ο Πρόεδρος του ΕΚΑ, Κώστας Κουλούρης, επισημαίνοντας ότι οι δράσεις του Εργατικού Κέντρου Αθήνας εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο διεκδικήσεων της ΓΣΕΕ, η οποία προκήρυξε γενική απεργία στις 17 Απριλίου.