Υπουργός Πολιτισμού

Ελένη Γερασιμίδου: Απ’ τη Ρωσία με αγάπη

Στην Ουκρανία μαίνεται ένας πόλεμος που σάστισε πολλούς αλλά αυτό που δεν περιμέναμε ήταν οι υπερβολικές αντιδράσεις των λίγων, που όφειλαν -λόγω θέσεων ευθύνης- να τις ζυγίζουν διπλά. Ο λόγος για την κίνηση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη να ακυρώσει την παράσταση “Η λίμνη των Κύκνων” με τη θαυμάσια μουσική του Τσαϊκόφσκι και τις ερμηνείες των μπαλέτων Μπολσόι, επειδή ο Πούτιν εισέβαλλε στην Ουκρανία.

Η γνωστή ηθοποιός, Ελένη Γερασιμίδου, παίρνει εύστοχα θέση στο ζήτημα των πολιτιστικών κυρώσεων και θέτει εαυτόν στη διάθεση της Υπουργού Πολιτισμού προς …ακύρωση, με φλεγματικό χιούμορ αλλά και το μοναδικό της τρόπο να στηλιτεύει καίρια τις πολιτικές γκάφες.

Ομολογώ ότι η γιαγιά μου ήρθε από τη Ρωσία

«Ομολογώ ότι η εκ μητρός γιαγιά μου ήρθε από τη Ρωσία. Ως εκ τούτου οποιοδήποτε σχέδιο ενασχόλησης με ρωσικό έργο δυσχεραίνει την ήδη βεβαρημένη θέση μου στα πολιτιστικά δρώμενα της ελληνικής Επικράτειας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια στην katiousa.gr, σχολιάζοντας δηκτικά τις εν λόγω κυρώσεις.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η ηθοποιός:
Δηλώνω υπευθύνως και έχουσα σώας τας φρένας: Θα υφίσταμαι στο εξής όλες τις απορρέουσες εκ καταγωγής κυρώσεις. Ομολογώ ότι η εκ μητρός γιαγιά μου ήρθε από τη Ρωσία.

Ως εκ τούτου οποιοδήποτε σχέδιο ενασχόλησης με ρωσικό έργο δυσχεραίνει την ήδη βεβαρημένη θέση μου στα πολιτιστικά δρώμενα της ελληνικής Επικράτειας. Επίσης υπόσχομαι να καταθέσω κατάλογο έργων που απορρίπτονται. Λόγω του ότι ο κατάλογος είναι τεράστιος -κυρίως με αξιοκρατικά κριτήρια- τολμώ να ζητήσω την αρωγή των ειδικών, μην κάνω κάνα λάθος.

Επιπροσθέτως θέτω ένα τελευταίο ερώτημα:

Μπορώ να συνεχίσω να παίζω στο θέατρο;

Πηγή