Εκπτώσεις που φτάνουν το 70% προαναγγέλλει ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

Οι εκπτώσεις θα είναι εφέτος πολύ μεγάλες, θα φθάσουν μέχρι 70% καθώς ο κόσμος δεν ψώνισε τον Απρίλιο γιατί είχαμε κακό καιρό, δεν ψώνισε τον Μάϊο γιατί είχαμε κακό καιρό και εκλογές, δεν ψώνισε ούτε τον Ιούνιο, είπε στην ΕΡΤ ο ΓΓ του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας Θάνος Τσαγκάρης.

  • Είναι περίοδος μεγάλων ευκαιριών για τους πελάτες και μεγάλων προσδοκιών για εμάς, είπε.

Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος μεταξύ των εμπορικών καταστημάτων για να προσελκύσουν πελάτες κι αυτό είναι προς όφελος του κόσμου, είπε. Υπάρχει πληθώρα εμπορευμάτων κι όλοι οι έμποροι στοχεύουν στην εκποίηση τους, είπε. Η αγορά κινείται με τρεις ταχύτητες, επισήμανε:

Η πρώτη είναι το εμπορικό κέντρο της Αθήνας και οι τουριστικές περιοχές. Η δεύτερη είναι η επαρχία που κι εκεί τα πράγματα πάνε καλούτσικα.

Η τρίτη είναι οι περιφερειακές αγορές της Αττικής που δεν δουλεύουν καλά, έχουν αναδουλειές κι αρνητικό τζίρο σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο κι είναι ένα θέμα που πρέπει η πολιτεία να το δει.
Πεζόδρομοι με καταστήματα στο Χαλάνδρι, την Νέα Ιωνία, τη Νέα Σμύρνη, ή στο Περιστέρι, δεν έχουν κίνηση και σε συνδυασμό με τα αυξημένα έξοδα δεν πηγαίνουν καλά.

  • Όσα μισθωτήρια λήγουν διπλασιάζονται, ανέφερε.
  • Το άλλο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι το κλειστό τραπεζικό σύστημα, είπε.