ΕΚΠΑ: Στην 6η θέση παγκοσμίως στον τομέα της ποιοτικής εκπαίδευσης το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Την υψηλότερη θέση που κατέλαβε ποτέ ελληνικό πανεπιστήμιο κατάκτησε το ΕΚΠΑ φέτος. Στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Παγκόσμιας κατάταξης QS World University Ranking (QS – Quacquarelli Symonds) το πανεπιστήμιο Αθηνών έλαβε ειδική διάκριση, ως το πλέον βελτιωμένο Πανεπιστήμιο στην Ευρώπη για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.Επίσης, το ΕΚΠΑ, σύμφωνα με την κατάταξη THE University Impact Rankings ανέρχεται στην 6η θέση παγκοσμίως στην «Ποιοτική Εκπαίδευση».

Η πρώτη διάκριση (Most Improved – Europe award category) είναι αποτέλεσμα της ανόδου του Ιδρύματος στην κατάταξη κατά περίπου 300 θέσεις την τελευταία διετία.

Επίσης, μία πολύ σημαντική διάκριση επιφύλαξε για το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών η δημοσίευση των αποτελεσμάτων της παγκόσμιας κατάταξης Πανεπιστημίων THE University Impact Rankings που δίνει στο Ε.Κ.Π.Α. την καλύτερη θέση που έχει λάβει ποτέ παγκοσμίως ελληνικό ίδρυμα στα Rankings.

Για το 2024, στον Στόχο 4: «Ποιοτική Εκπαίδευση» (SDG 4: Quality Education), το Ε.Κ.Π.Α. βρίσκεται στην 6η θέση παγκοσμίως μεταξύ 1681 Πανεπιστημίων και συνολική βαθμολογία 87,8/100.

Με αφορμή τις σημαντικές αυτές διακρίσεις, ο Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητής κ. Γεράσιμος Σιάσος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, γιατί πρόσφατα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα δύο έγκυρων διεθνών κατατάξεων πανεπιστημίων όπου αποτυπώνεται μια πολύ σημαντική άνοδος για το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το Πανεπιστήμιό μας, το Ε.Κ.Π.Α., βρίσκεται στην έκτη θέση παγκοσμίως στον τομέα της “Ποιοτικής Εκπαίδευσης”, ενώ του απονεμήθηκε και το βραβείο του πιο βελτιωμένου πανεπιστημίου στην Ευρώπη.

Ροή Ειδήσεων: