Εκλογές 2023: Χωρίς debate πολιτικών αρχηγών η προσφυγή στις κάλπες του Ιουνίου

Εκλογές 2023: Tη ματαίωση του debate των πολιτικών αρχηγών σήμερα το βράδυ αποφάσισαν αρχικά οι εκπρόσωποι των κομμάτων, λόγω του πολύνεκρου ναυαγίου στα ανοιχτά της Πύλου, ωστόσο στη συνέχεια δεν κατέληξαν σε κάποια εναλλακτική ημερομηνία, με αποτέλεσμα η τηλεμαχία να ματαιωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι έπεσαν οι προτάσεις η τηλεμαχία να πραγματοποιηθεί είτε το Σάββατο είτε την Κυριακή, ωστόσο ΚΚΕ και ΝΔ είχαν ενστάσεις.
Από την πλευρά της ΝΔ, οι εκπρόσωποί της είπαν πως την Κυριακή είναι η διακαναλική συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη και πρότεινε τη διεξαγωγή του debate το Σάββατο.

Με αυτή την πρόταση διαφώνησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ. Από την πλευρά της Ελληνικής Λύσης δεν τέθηκε θέμα για συγκεκριμένη ημέρα και ημερομηνία. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι εκπρόσωποι της ΝΔ ζήτησαν να ενταχθεί στις θεματικές ενότητες των ερωτήσεων και το μεταναστευτικό.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, πληροφορίες αναφέρουν πως οι εκπρόσωποι των κομμάτων κατέληξαν ότι από Δευτέρα θα είναι πολύ δύσκολη η διεξαγωγή της τηλεμαχίας.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες έχει κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πένθους λόγω του τραγικού ναυαγίου στα ανοιχτά της Πύλου, ενώ τα κόμματα έχουν αναστείλει τις προεκλογικές τους εκδηλώσεις μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (16/6).