Εκλογές 2023: Χωρίς ξενύχτι τα αποτελέσματα – Τι ώρα θα ξέρουμε νικητή και σταυρούς

Οι Εκλογές 2023 έχουν μία σημαντική πρωτιά, που ξεκλείδωσαν οι νέες τεχνολογικές δυνατότητες: δεν θα χρειαστεί ξενύχτι για να μάθουμε το νικητή της αναμέτρησης. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι πληροφορίες για το πρώτο κόμμα αλλά και τους σταυρούς θα δοθούν πολύ νωρίτερα σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, χάρη στα ψηφιακά εργαλεία που είναι πλέον διαθέσιμα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Εσωτερικών, προβλέπεται ότι θα διατεθούν 25.000 τάμπλετ στους δικαστικούς αντιπροσώπους μέσω των δήμων. Όπως είχε κάνει γνωστό το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, γύρω στις 8 το βράδυ θα υπάρχει ασφαλής εκτίμηση αποτελεσμάτων στο 25% των εκλογικών τμημάτων της επικράτειας, αλλά και από τα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού. Την ίδια στιγμή, στις 21:00 το βράδυ της 21ης Μαΐου αναμένονται αποτελέσματα στο 80% των εκλογικών τμημάτων της επικράτειας.

Εκλογές 2023: Πότε θα ξέρουμε τους σταυρούς

Αντίστοιχα με την επιτάχυνση στην ανακοίνωση των ποσοστών των κομμάτων, αναμένεται να δοθούν νωρίτερα στη δημοσιότητα και τα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τη σταυροδοσία.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είχε κάνει γνωστό ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έως τα μεσάνυχτα θα γίνει γνωστή η σύνθεση της νέας Βουλής, καθώς θα ξέρουμε ήδη τους σταυρούς προτίμησης όλων των υποψηφίων.

Παράλληλα, για πρώτη φορά εντός της ημέρας των εκλογών, θα υπάρχει ανακοίνωση, σε περιοδικά χρονικά διαστήματα, για τον αριθμό των εκλογέων που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα.