Εκλογές 2023: Τα εκλογικά τμήματα σε Νέα Ιωνία και σε όλο το Βόρειο Τομέα Αθηνών (Β1)

Μόλις τέσσερις ημέρες απομένουν για τις εκλογές 2023 που θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου και τα εκλογικά τμήματα ανακοινώθηκαν ήδη. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τα επιτελεία των κομμάτων, την ώρα που οι πολίτες ετοιμάζονται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Για πρώτη φορά ψηφίζουν περίπου 22 χιλιάδες Έλληνες του εξωτερικού αλλά και περισσότεροι από 400.000 νέοι ηλικίας 17-21 ετών. Οι ομογενείς, θα ψηφίσουν μια ημέρα νωρίτερα, δηλαδή στις 20 Μαΐου, στα κατά τόπους εκλογικά τμήματα (συνολικά 99) που συγκροτήθηκαν σε 35 χώρες του κόσμου.

Στην Ελλάδα, οι ψηφοφόροι ενημερώνονται ψηφιακά για το πού ψηφίζουν. Στον ειδικό ιστότοπο, gov.gr, ο ψηφοφόρος μπορεί να εισάγει τα στοιχεία του (Επίθετο, όνομα, όνομα πατέρα, όνομα μητέρας και χρονολογία γέννησης) και να δει άμεσα το εκλογικό τμήμα στο οποίο θα ψηφίσει. Μάλιστα υπάρχει και χάρτης με την ακριβή θέση του εκλογικού τμήματος.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα από τη σελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (https://mpp.ypes.gov.gr) οι πολίτες μπορούν να μάθουν με λίγα κλικ που ψηφίζουν. Στην Β1 δηλαδή στο Βόρειο Τομέα Αθηνών οι σταυροί προτίμησης στο ψηφοδέλτιο είναι μέχρι 4.

Εκλογές 2023: Δείτε τα εκλογικά τμήματα σε Νέα Ιωνία και όλο το Βόρειο Τομέα Αθηνών (Β1)

Στη Νέα Ιωνία τα εκλογικά τμήματα είναι 90 και σε όλο τον Βόρειο Τομέα Αθηνών είναι 964. Η αναλυτική λίστα όπως εκδόθηκε από την Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται στο αρχείο που ακολουθεί

Διαβάστε επίσης: What2Vote: Τεστ για αναποφάσιστους ψηφοφόρους κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Βόρειος Τομέας Αθηνών: H δύσκολη ανθρωπογεωγραφία του εκλογικού σώματος