Εκλογές 2023: Ανεβάζουν “στροφές” τα κομματικά επιτελεία με την επίσημη προκήρυξη

Εκλογές 2023: Το εκλογικό αφήγημα τους και τις λεπτομέρειες της προεκλογικής στρατηγικής τους εξετάζουν τα κομματικά επιτελεία, μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών για την 21η Μαΐου 2023.

 Στις επτά το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μιλήσει στο κλειστό γυμναστήριο «Σταύρος Βενέτης», του Αιγάλεω. Από την Κρήτη δήλωσε βέβαιος για τη νίκη της ΝΔ και εξέφρασε την πεποίθηση, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στρώνει ήδη το «χαλί», της εκλογικής του, ήττας. Χαρακτήρισε υπαρκτό τον κίνδυνο κυβέρνησης ηττημένων, λόγω της απλής αναλογικής, και απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας, ότι μπορεί να ψηφίσουν Ανδρουλάκη και να τους προκύψει Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα μιλήσει στις 19:30 σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Πλατεία Καζούλη στην Κω. Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη της κοινωνίας και ανακούφιση των αδύναμων, παρουσίασε από τη Θέρμη της Θεσσαλονίκης, ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι η 21η Μαΐου μπορεί να γίνει μέρα ελπίδας, για ένα καλύτερο αύριο. Υποστήριξε ότι οι αντίπαλοι θα επιστρατεύσουν, fake news, προβοκάτσιες και αποστασίες και κάλεσε εκ νέου τον πρωθυπουργό σε τηλεμαχία..

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης θα μιλήσει στις 19:30 στο Αγρίνιο , στον κινηματογράφο “Άνεσις”. Χθες διέψευσε ότι προτίθεται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση με Τσίπρα και Βαρουφάκη.

Ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σχολίασε την προκήρυξη των εκλογών ως εξής: Ένα πιο δυνατό ΚΚΕ θα είναι το νέο, το αισιόδοξο, το ανατρεπτικό μήνυμα που μπορεί να αναδείξει η λαϊκή ψήφος στις 21 Μαΐου. Απέναντι στις παλιές, γνωστές και χρεοκοπημένες συνταγές των άλλων κομμάτων, η διαφορά από το λαό μπορεί να γίνει. Και αυτή είναι να βρεθεί όσο πιο ψηλά το ΚΚΕ. 

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γ. Βαρουφάκης θα επισκεφτεί το Αίγιο και στις 20:00 θα μιλήσει σε καφέ.