Εκλογές στην Αυτοδιοίκηση: Ποιους θα στηρίξει στις 13 Περιφέρειες και τους μεγάλους Δήμους η ΝΔ

Οι εκλογές στην Αυτοδιοίκηση είναι το επόμενο στοίχημα για τα κομματικά επιτελεία. Η Ελλάδα στις 8 και 15 Οκτωβρίου προσέρχεται ξανά στις κάλπες για να εκλέξει δημάρχους και περιφερειάρχες.

Στη Νέα Δημοκρατία η ομάδα που έχει αναλάβει την προετοιμασία του κόμματος και την επιλογή των υποψηφίων για δήμους και περιφέρειες έχει συσταθεί και οι πρώτες συσκέψεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Πρόκειται για τον γραμματέα του κόμματος Παύλο Μαρινάκη, τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου και υφυπουργό Γιάννη Μπρατάκο, τον στενό συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη Θανάση Νέζη, τον διευθυντή της ΝΔ Γιάννη Σμυρλή, τον Στέλιο Κονταδάκη, τον Διονύση Χατζηδάκη, τον Μιχάλη Σταυριανουδάκη και τον Μένιο Κορομηλά.

Οι υποψήφιοι περιφερειάρχες με τη ΝΔ – Πατούλης για την Αττική
Στις 9 από τις 13 περιφέρειες θα είναι εκ νέου υποψήφιοι με τη στήριξη της ΝΔ οι νυν περιφερειάρχες, εν προκειμένω ο Γιώργος Πατούλης στην Αττική, ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην Κεντρική Μακεδονία, ο Νεκτάριος Φαρμάκης στη Δυτική Ελλάδα, ο Φάνης Σπανός στη Στερεά Ελλάδα, ο Χρήστος Μέτιος στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, ο Γιώργος Κασαπίδης στη Δυτική Μακεδονία, ο Αλέξανδρος Καχριμάνης στην Ήπειρο και ο Γιώργος Χατζημάρκος στο Νότιο Αιγαίο. Στην Πελοπόννησο αποσύρεται ο νυν περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και είναι κλειδωμένη η υποψηφιότητα του βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάση.

Στην Κρήτη η ΝΔ θα στηρίξει τον νυν περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, διευρύνοντας την απήχησή της στους κεντρώους ψηφοφόρους και αποδεικνύοντας την πολιτική της κυριαρχία. Ερωτήματα υπάρχουν για τις περιφέρειες Ιονίων Νήσων και Βορείου Αιγαίου, όπου ακόμα εξετάζονται ονόματα υποψηφίων, χωρίς να έχει κλειδώσει η τελική επιλογή.

Μπακογιάννης, Ζέρβας παίρνουν χρίσμα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Όσον αφορά στην πλειοψηφία των δήμων, η ΝΔ δεν θα δώσει χρίσμα, όπως έπραξε και το 2019, με εξαίρεση τις μεγάλες πόλεις, όπου δίνεται ξεχωριστή πολιτική βαρύτητα. Έτσι, στην Αθήνα θα στηρίξει τον Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία, στη Θεσσαλονίκη θεωρείται δεδομένη αυτή τη φορά η στήριξη στον Κώστα Ζέρβα, ενώ στην Πάτρα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανή η υποψηφιότητα με τη ΝΔ του Ιάσονα Φωτήλα