Εθελοντές παίρνουν μέτρα για τα αδέσποτα ζώα λόγω καιρού στη Νέα Φιλαδέλφεια

Στη Νέα Φιλαδέλφεια ο Δήμος ετοιμάζεται να δεχθεί τον επερχόμενο χιονιά και λαμβάνει προληπτικά μέτρα και για την προφύλαξη των αδέσποτων ζώων. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: Η συνεργασία των εθελοντών πολιτών είναι πάντα υψίστης σημασίας, σε όλους τους τομείς.

Την Κυριακή 28/1/2024, μεταφέρθηκαν τρία σπίτια από φελιζόλ μέσα στο άλσος μας, για να προστατευτούν τα ζωάκια από το ψύχος. Τα σπιτάκια αυτά, φτιάχτηκαν από κουτιά διαγνωστικών εργαστηρίων, τα οποία διαμόρφωσαν κατάλληλα οι εθελοντές Χρήστος Μπίτας και Μαρία Μιζεράκη. Οι κυρίες Μαρία Μιζεράκη και Μαρλέν Σβέρκου τοποθέτησαν τα σπιτάκια και σίτισαν όλα τα ζώα του άλσους με πολύ φαγητό, ώστε να αντέξουν το κρύο.

Επίσης, παραχωρήθηκε στον γατώνα του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας ένα από τα δύο ξύλινα σπιτάκια που δώρισαν η κυρία Ναταλία Σιδηροπούλου και ο γιος της Ανδρέας Αυγερινός, ώστε να προστατευθούν μερικά από τα πιο μικρά γατάκια.

Επιπλέον, επιδιορθώθηκαν κι έγινε ανεφοδιασμός στις ταΐστρες της εκκλησίας της Ζωοδόχου Πηγής του άλσους. Βοήθησε και ο κύριος Θανάσης, εθελοντής που προσφέρει τις υπηρεσίες του στην εκκλησία, αλλά και στα ζωάκια που βρίσκουν εκεί καταφύγιο.

Με απλά μονωτικά υλικά, μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχες φωλιές!

Θα υπάρξουν και άλλες επεμβάσεις τις επόμενες ημέρες, για τις οποίες θα υπάρξει ενημέρωση.

Κανένας πολίτης μόνος στις δύσκολες ώρες. Τα τηλέφωνα όλων μας, στη διάθεσή σας.