Δύσκολη νύχτα σε Λουτράκι και Δερβενοχώρια – Μάχη στο ύψος της Motor Oil – Άνοιξε η νέα Ε.Ο.

Ακόμα μία πολύ δύσκολη νύχτα ήταν η χθεσινή για τη Δυτική Αττική και το Λουτράκι, με τις φωτιές που μαίνονται από τη Δεύτερα 17 Ιουλίου να έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις και να καταστρέφουν σπίτια και φυσικό περιβάλλον στο πέρασμά τους.

Στα Δερβενοχώρια, η φωτιά, που κατά τη διάρκεια της νύχτας κατευθύνθηκε προς Βλυχάδα, συνεχίζει να καίει, καθώς, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλλονται, οι πυροσβέστες είναι αντιμέτωποι με συνεχείς αναζωπυρώσεις και αλλαγές κατεύθυνσης.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν αυτήν την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς η μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε από τα Δερβενοχώρια έχει φτάσει πολύ κοντά στη Motor Oil, μόλις 400 μέτρα πάνω από την Εθνική Οδό.

Αυτό είναι και το σημείο που ανησυχεί περισσότερο την Πυροσβεστική, και δίνεται αγώνας με διανοίξεις ζωνών και εναέρια μέσα προκειμένου η φωτιά να μην περάσει την εθνική οδό. Πάνω από την Ε.Ο. επιχειρούν αυτή την ώρα δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η φωτιά είχε πλησιάσει στα διυλιστήρια. 

Στη Βλυχάδα, η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση, ενώ έχει κοπεί προς την Ε.Ο. Μάνδρας – Μαγούλας. Ύφεση παρουσιάζει και η φωτιά στη Νέα Ζωή, ωστόσο ο φόβος των αναζωπυρώσεων είναι συνεχής. Η πυρκαγιά νοτιοδυτικά έχει περάσει στην Παναγία Γοργοεπήκοο ωστόσο δεν απειλείται το μοναστήρι έχει κατεύθυνση προς Καντήλι-Μέγαρα, όπου γίνεται μεγάλη προσπάθεια να περιοριστεί. 

Νοτιοανατολικά, η πυρκαγιά κινείται πάνω από τα διόδια Ασπροπύργου, προς ΕΥΔΑΠ, ενώ όλα δείχνουν πως σύντομα θα ελεγχθεί.

Τεράστιο παραμένει το πρόβλημα των πυρκαγιών και στο Πανόραμα Λουτρακίου. Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις και οι φλόγες έχουν διασχίσει τον οικισμό, ο οποίος προηγουμένως είχε εκκενωθεί προληπτικώς. Κατά συνέπεια, επί του παρόντος είναι άγνωστη η έκταση της καταστροφής η οποία έχει συντελεστεί. Επιπλέον, η εγγύτητα του μετώπου προς την εθνική οδό αναγκάζει τις αρχές να επικεντρώνουν εκεί τις προσπάθειες αναχαίτισης της φωτιάς, διακόπτοντας κατά διαστήματα την κυκλοφορία. Από τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή, εκτός από τις επίγειες δυνάμεις επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την αστυνομία, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου από τον κόμβο Επιδαύρου μέχρι τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Αθήνα.

Στο ρεύμα προς Κόρινθο η κυκλοφορία, από τον κόμβο Επιδαύρου μέχρι τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων, διεξάγεται από την αριστερή και μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ η δεξιά παραμένει κλειστή.