Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι – Καταπέλτης η εισαγγελέας

Την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, κατά την οπαδική επίθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022, στην περιοχή της Χαριλάου, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. 

Το Δικαστήριο απήγγειλε σε κάθε κατηγορούμενο ξεχωριστά τις κατηγορίες καλώντας έναν έναν να σηκωθεί από τη θέση του. Ειδικότερα,  έκρινε επτά κατηγορούμενους ένοχους για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο από κοινού σε βάρος του Άλκη και πέντε για συνεργεία σε ανθρωποκτονία σε βάρος του αδικοχαμένου 19χρονου.

Αναφορικά με τον τραυματισμό του φίλου του Άλκη, οι πέντε κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και οι επτά για συνέργεια. Σχετικά με τον τρίτο της παρέας, ο ένας από τους «12» βαρύνεται με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, και οι υπόλοιποι για συνέργεια.

Ομόφωνα ένοχοι οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού - H μεταφορά των κρατουμένων

Το δικαστήριο διέκοψε ενόψει των ελαφρυντικών και αναμένεται να συνεχίσει με τις αγορεύσεις των δικηγόρων που θα ζητήσουν ελαφρυντικά.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, στην κατάμεστη δικαστική αίθουσα ξέσπασε ένταση με συγγενείς και τους φίλους του Άλκη Καμπανού να φωνάζουν προς τους κατηγορούμενους «δολοφόνοι», «ισόβια» και ύβρεις.

alkis_diki_in__2_
alkis_diki_in__7_
alkis_diki_in__6_
alkis_diki_in__4_
alkis_diki_in__3_
alkis_diki_in__1_

Η ένταση συνεχίστηκε με φίλους και συγγενείς των θυμάτων και των κατηγορουμένων, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να απομακρυνθουν τα άτομα και να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Οπαδοί του Αρη παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω ακριβώς από την αίθουσα του πρώτου ορόφου και φωνάζουν συνθήματα.

Οι γονείς του Άλκη Καμπανού:

Ομόφωνα ένοχοι οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού - H άφιξη των γονέων του Άλκη

Από την πρώτη συνεδρίαση, στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου, μέχρι σήμερα έχουν μεσολαβήσει 47 συνεδριάσεις, εξετάστηκαν περισσότεροι από 75 μάρτυρες (κατηγορίας και υπεράσπισης), αναγνώστηκαν περί τα 300 έγγραφα και απολογήθηκαν οι κατηγορούμενοι που έδωσαν τις δικές τους εξηγήσεις για την εμπλοκή τους στο έγκλημα.

Ακολούθησε η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας Κυριακής Κλιάμπα που ζήτησε την ένοχη για όλους τους κατηγορούμενους -ανάλογα με τον βαθμό συμμετοχή τους- και έκανε λόγο για «επίθεση οργανωμένη και σχεδιασμένη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο με κοινό ανθρωποκτόνο δόλο σε βάρος όλων των θυμάτων».

«Λυπάμαι πραγματικά, έχουμε 12 νέα παιδιά που ήταν στο χέρι τους να ακολουθήσουν έναν καλύτερο δρόμο στη ζωή τους κι όχι το σκοτάδι. Σε έναν “ανορθόδοξο πόλεμο” η νίκη σημαίνει καταδίκη» ήταν τα τελευταία λόγια της εισαγγελέως ολοκληρώνοντας την τριήμερη αγόρευσή της.

Επί της εισαγγελικής πρότασης τοποθετήθηκαν στη συνέχεια, διαδοχικά, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, με τους τελευταίους να επιχειρούν να αντικρούσουν το βαρύτατο κατηγορητήριο, το οποίο αντιμετωπίζουν οι εντολείς τους.