Διάρρηξη στην Κηφισιά: “Καλά διαβασμένοι” οι ληστές των σπάνιων νομισμάτων

Με «χειρουργικές» κινήσεις και ακρίβεια εκατοστού έδρασαν στην Κηφισιά οι άγνωστοι που πραγματοποίησαν τα ξημερώματα της Κυριακής διάρρηξη, με τη μέθοδο του ριφιφί σε κατάστημα με συλλεκτικά νομίσματα, δείχνοντας ότι είχαν ένα πολύ καλά μελετημένο σχέδιο.

Οι δράστες μπήκαν από το υπόγειο γκαράζ λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα στην επιχείρηση ανοίγοντας μια τρύπα στον τοίχο.

Μάλιστα δεν χτύπησε συναγερμός, αλλά η διάρρηξη καταγράφηκε από τις κάμερες παρακολούθησης και ειδοποιήθηκε ο ιδιοκτήτης και η αστυνομία. Οι δράστες εντόπισαν το χρηματοκιβώτιο, το άνοιξαν και αφαίρεσαν νομίσματα, αλλά και χρήματα με τη λεία τους να ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, μέσα στο χρηματοκιβώτιο υπήρχαν νομίσματα που αξία τους κυμαίνεται από 800.000 έως 1.500.000 ευρώ. Ωστόσο, υπήρχαν και νομίσματα που ακόμα δεν είχαν αξιολογηθεί.

Οι δράστες ήταν καλά διαβασμένοι, αφού είχαν μαζί τους οξυγονοκόλληση με την οποία κατάφεραν και άνοιξαν τον χρηματοκιβώτιο και ήξεραν ακριβώς που πήγαιναν και είχαν χαρτογραφήσει με ακρίβεια εκατοστού το κατάστημα, καθώς μέσα σε μόλις ένα λεπτό μπήκαν και βγήκαν με τα αντικείμενα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως κανείς δεν άκουσε να πέφτουν τοίχοι, ενώ στον δρόμο που βρίσκεται το κατάστημα με τα νομίσματα έχουν γίνει 16 ληστείες.

Αστυνομικές πηγές λένε ότι ο υπάλληλος που άνοιξε χθες το πρωί το κατάστημα, στην οδό Ελαιών, διαπίστωσε πως υπήρχε μια τρύπα στο υπόγειο όπου βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο, το οποίο είχε παραβιαστεί.