Διάνοιξη Λεωφόρου Κύμης: Στο Υπουργείο Υποδομών οι Δήμαρχοι που ζητούν βελτιώσεις

Συνάντηση με τον υφυπουργό Υποδομών, Νίκο Ταχιάο, πραγματοποίησαν οι δήμαρχοι των τεσσάρων πόλεων ( Ηρακλείου Αττικής, Αμαρουσίου, Λυκόβρυσης Πεύκης και Κηφισιάς) από τις οποίες προγραμματίζεται να περάσει η διαδρομή για τη διάνοιξη λεωφόρου Κύμης.

Στον υφυπουργό ανέλυσαν για ακόμα μια φορά ενστάσεις, παρατηρήσεις αλλά και βελτιώσεις που ζητούν σε περίπτωση που προχωρήσει το έργο ώστε να εξασφαλισθεί ότι η διάνοιξη δεν θα δυσχεραίνει την καθημερινότητα στους δήμους και δεν θα υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής, εκπροσώπησε ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, ο οποίος μετέφερε στον υφυπουργό (όπως είχε κάνει και στους προκατόχους του στο Υπουργείο) την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης:

Ο Δήμος απαιτεί η διάνοιξη της Κύμης να γίνει με σκεπαστό το κομμάτι της νέας διαδρομής ώστε να αποφευχθεί η διχοτόμηση της πόλης σε ένα ακόμα σημείο (από το Ηράκλειο διέρχονται ήδη οι γραμμές του ΗΣΑΠ και η Αττική Οδός) και αντί ορύγματος να δημιουργηθεί επιφάνεια ελεύθερων χώρων που θα αξιοποιηθούν για την δημιουργία πράσινου και αθλητικών υποδομών.

Πέραν τούτου, ο Νίκος Μπάμπαλος έθεσε με ένταση το ζήτημα και της υφιστάμενης κατάστασης στο σημείο του σημερινού τερματισμού της Κύμης, ζητώντας επιτακτικά από το Υπουργείο να ληφθούν μέτρα και ρυθμίσεις – άσχετα με το εάν και πότε θα προχωρήσει η διάνοιξη – ώστε να εξομαλυνθεί η «βαριά» κυκλοφορία οχημάτων κατά μήκος της διαδρομής της λεωφόρου Πλαπούτα (μετέπειτα Βύρωνος).

Η συνάντηση με τον υφυπουργό πραγματοποιήθηκε ως αποτέλεσμα των ενεργειών που αποφάσισαν και όρισαν να κάνουν από κοινού οι δήμαρχοι των Δήμων Ηρακλείου Αττικής, Αμαρουσίου, Λυκόβρυσης Πεύκης και Κηφισιάς, διεκδικώντας το καλύτερο δυνατό για τους δημότες τους. Η πρώτη συνάντηση των εν λόγω δημάρχων με την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου έγινε, θυμίζουμε, πριν λίγο καιρό στο δημαρχείο Ηρακλείου Αττικής με κάλεσμα του Νίκου Μπάμπαλου.

«Μόνο ενωμένοι θα μπορέσουμε να πετύχουμε τα βέλτιστα για τις πόλεις και τους δημότες μας. Όλοι οι δήμαρχοι που μας επηρεάζει η διάνοιξη της Κύμης έχουμε μια κοινή γραμμή και διεκδικούμε με κάθε τρόπο, σε περίπτωση που γίνει το έργο, αυτό να μην έχει αρνητικές επιπτώσεις στις τοπικές μας κοινωνίες. Ευχαριστώ τον υφυπουργό για την ανταπόκριση, περιμένω όμως και πράξεις από το Υπουργείο. Και μάλιστα άμεσες καθώς, ανεξαρτήτως εάν προχωρήσει ή όχι η Κύμης, πρέπει να υπάρξει παρέμβαση για να λυθεί το υφιστάμενο κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η λεωφόρος Πλαπούτα», το σχόλιο του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής.