Δεξαμενή πυρόσβεσης αποκτά το Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας και νέο Δημοτικό Αναψυκτήριο

Ξεκίνησαν τον περασμένο Απρίλιο και ολοκληρώνονται τις προσεχείς εβδομάδες οι εργασίες κατασκευής για τη νέα δεξαμενή πυρόσβεσης/πυροπροστασίας στο άλσος Νέας Φιλαδέλφειας.

Το έργο ξεκίνησε από το μηδέν από την σημερινή Δημοτική Αρχή και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του ΥΠ.ΕΣ. Βάσει του σχεδιασμού η δεξαμενή πυρόσβεσης (22x12x4 μ.) θα είναι συνολικής χωρητικότητας 1056κ.μ.

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος δήλωσε σχετικά: «Η προστασία του αγαπημένου σε όλους μας άλσους, ήταν, είναι και θα είναι πάντα βασική προτεραιότητα για κάθε δημοτική αρχή της πόλης μας. Όπως έχουμε ανακοινώσει από το 2020, και μετά τις απαραίτητες προσαρμογές της προϋπάρχουσας μελέτης διαχείρισης του άλσους στο ΦΕΚ Β’5283/01.12.2020, προχωράμε στην υλοποίηση των προτάσεών μας, με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση του άλσους μας.

Σε αυτές τις προτάσεις φυσικά συμπεριλαμβανόταν η κατασκευή της δεξαμενής πυρόσβεσης/πυροπροστασίας, το έργο των αναβαθμών εντός ζώνης περίπου 10,00 μ. σε περιοχή του «Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας» κατά μήκος της βόρειας και ανατολικής πλευράς του Ο.Τ. 295, έργο που επίσης βρίσκεται στο τελικό στάδιο της υλοποίησής του, η κατασκευή νέου Δημοτικού Αναψυκτηρίου (πρώην Κένταυρος) βάσει και των οριζόμενων δυνατοτήτων που παρέχονται από το ΦΕΚ Β’5283/01.12.2020, η δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης στο κτίριο της πρώην ΕΜΥ, η κατασκευή λυόμενου θεάτρου σύμφωνα με τη παρ.3 του ΦΕΚ Β’5283/01.12.2020, παιδικές χαρές κα.

Τίποτα από αυτά όμως δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς την εξασφάλιση των απαραίτητων χρηματοδοτήσεων. Και εκεί εστιάσαμε. Σήμερα μπορούμε με σιγουριά να πούμε πως η συστηματική δουλειά που έγινε από τα στελέχη της δημοτικής μας αρχής ήδη από τους πρώτους μήνες της θητείας μας, σταδιακά γίνεται ορατή σε όλους τους συμπολίτες μας, σε όλες τις συμπολίτισσές μας. Καθώς όποιος γνωρίζει από δημόσια διοίκηση ξέρει πως για τέτοιου είδους έργα και παρεμβάσεις απαιτείται χρόνος. Σε καμία περίπτωση όμως δεν επαναπαυόμαστε. Συνεχίζουμε την δουλειά σε κάθε τομέα αρμοδιότητάς μας, έχοντας έναν και μόνο στόχο. Την βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα».