Στα Βριλήσια παραχωριούν σπίτια στους πρόσφυγες της Ουκρανίας

Δίνουν σπίτια σε Ουκρανούς πρόσφυγες στα Βριλήσσια – Πως αγκαλιάζουν τα θύματα πολέμου

Αξιέπαινη πρωτοβουλία στα Βριλήσσια, όπου δημότες παραχωρούν σπίτια για τη φιλοξενία Ουκρανών προσφύγων. Ο Δήμος Βριλησσίων μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης από την πρώτη στιγμή στηρίζει τα θύματα πολέμου στην Ουκρανία και τώρα συνεργάζεται στενά με δημότες, που παραχώρησαν στέγη για τη φιλοξενία τους.  

Μετά την ανθρωπιστική βοήθεια που κατάφερε να συγκεντρώσει ο Δήμος και την έστειλε άμεσα στο κέντρο διανομής στην πόλη Τσερνιβτσί,  τώρα  παρέχει φιλοξενία σε πρόσφυγες από την Ουκρανία σε σπίτια που παραχώρησαν δημότες.  

Πως υποδέχονται τους Ουκρανούς πρόσφυγες στα Βριλήσια

Ο Δήμος Βριλησσίων ανέλαβε και καλύπτει όλα τα αναγκαία για την αξιοπρεπή και ασφαλή διαβίωση των προσφυγικών οικογενειών, από τη σίτιση και τον ρουχισμό, ως την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την ψυχολογική υποστήριξη, την απασχόληση των παιδιών στις δομές και στα σχολεία του Δήμου.  

Επίσης θα παραδίδονται μαθήματα Ελληνικών από καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Οδησσού που πλέον στεγάζεται στον δήμο, ώστε τα παιδιά όλων των ηλικιών που ήδη διαμένουν στην πόλη κι όσα ακόμα θα προσέλθουν να έχουν όσο το δυνατόν,  πιο ομαλή προσαρμογή στα σχολεία του Δήμου. Τα μαθήματα θα διεξαχθούν στο Πνευματικό Κέντρο Βριλησσίων στην αίθουσα του ΚΑΠΗ.  

Δήμαρχος Βριλησσίων: Ετοιμάζουμε κι άλλα σπίτια

Για το θέμα ο Δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης δήλωσε: «Με την ελπίδα να σιωπήσουν τα όπλα και να επιστρέψει όσο το δυνατόν συντομότερα η Ειρήνη στη γείτονα, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στα θύματα του πολέμου και στους ομογενείς μας. Ευχαριστούμε όλους εσάς που ενισχύετε το «κύμα» ανθρωπιάς και αποδεικνύετε για ακόμη μια φορά πως η προσφορά και η αλληλεγγύη των Βριλησσιωτών δεν έχει σύνορα».    

Τις προσεχείς ημέρες ετοιμάζονται κι άλλα σπίτια για να υποδεχθούν επιπλέον πρόσφυγες,  που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω του πολέμου.