Δήμος Νέας Ιωνίας: Εκδήλωση με δράσεις ψηφιακής εκπαίδευσης

«Δράσεις ψηφιακής εκπαίδευσης και ψηφιακού εγγραμματισμού» ήταν το θέμα εκδήλωσης που πραγματοποίησε στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου ο Δήμος Νέας Ιωνίας  με το Αυτοτελές Τμήμα Προγραμματισμού Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Εξειδικευμένοι συνεργάτες παρουσίασαν σειρά από πολύτιμες συμβουλές που αφορούν τις υπηρεσίες, εργαλεία και μεθόδους για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του διαδικτύου.

Στη συνέχεια απάντησαν στους νέους αλλά και σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που βρέθηκαν στην αίθουσα,  σε απορίες που αφορούσαν την προστασία προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο, την αξιοποίηση του Gov.gr, την ασφαλή εκτέλεση ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών επισημαίνοντας τρόπους για να μην πέσουν θύματα ηλεκτρονικής απάτης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου η οποία μεταξύ άλλων τόνισε ότι η Νέα Ιωνία πρωτοπορεί τα τελευταία χρόνια στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης και πρόθεση της δημοτικής Αρχής αποτελεί η εκπαίδευση των πολιτών για τη σταδιακή ενσωμάτωσή τους σε μια νέα ψηφιακή εποχή.