Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης: Πρωτοπορία στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης  είναι ένας από τους 20 Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Ελλάδα και τους 300 από όλη την Ευρώπη που υπογράφουν τη Διακήρυξη για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή. Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η ανάληψη δράσεων σε τοπικό επίπεδο για την αντιμετώπιση των συνεπειών της Κλιματικής Αλλαγής και την επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (στόχοι που είναι γνωστοί ως EU Green Deal).

Χάρη στη συμμετοχή του στην Διακήρυξη, ο Δήμος Λυκόβρυσης– Πεύκης αποκτά τη δυνατότητα επιστημονικής και τεχνικής υποστήριξης σε κάθε παρέμβασή του για τη μείωση του «ενεργειακού αποτυπώματος» της πόλης. Οι δράσεις αυτές μπορούν να αφορούν ενδεικτικά στην εξοικονόμηση ενέργειας, τη βελτίωση του μικροκλίματος εντός του αστικού ιστού, την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας.

Οι άλλοι Ελληνικοί Δήμοι που συμμετέχουν είναι: Αμπελοκήπων- Μαινεμένης, Χαϊδαρίου, Χάλκης, Κορινθίων, Φυλής, Ιλίου, Κυθήρων, Λαρίσης, Μυτιλήνης, Νισύρου, Πεντέλης, Σκιάθου, Σκοπέλου, Θερμαικού, Θέρμης, Θεσσαλονίκης, Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης  καθώς και οι Περιφέρειες Κρήτης και Θεσσαλίας.