Δήμος Κηφισιάς: Καθαρά Δευτέρα με Χρήστο Νικολόπουλο, Στέλιο Διονυσίου κ.α.

Παραδοσιακά Κούλουμα οργανώνει ο Δήμος Κηφισιάς

Ο Δήμος Κηφισιάς ύστερα από δύο χρόνια αποχής επαναφέρει την παράδοση προς τιμήν της πρώτης μέρας της Σαρακοστής και μάλιστα πανηγυρικά. Ο εορτασμός της Καθαρής Δευτέρας στις 27 Φεβρουαρίου στην ύπαιθρο, ως είθισται, θα λάβει χώρα στο πάρκο “Ανδρέα Παπανδρέου” της Νέας Ερυθραίας.

Στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου αναφέρονται τα εξής:

Μέγας πρωταγωνιστής της ημέρας ο χαρταετός, ενώ σε γαστριμαργικό επίπεδο τον συναγωνίζονται η πατροπαράδοτη λαγάνα, ταραμοσαλάτες, χαλβάς, ελιές, θαλασσινά, ντολμαδάκια γιαλαντζί, τουρσί και φασολάδα δίχως λάδι που φτιάχνεται επί τόπου από τους εργαζομένους του Δήμου!

Χαρταετός: Ένα έθιμο με 25 αιώνες παρουσίας

Η ταυτότητα της μεγάλης αυτής λαϊκής εορτής, σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, κατ’ άλλους έχει Αθηναϊκή καταγωγή και κατ’ άλλους Βυζαντινή. Στην Κωνσταντινούπολη γιορταζόταν έντονα από πλήθος κόσμου σε έναν από τους επτά λόφους της Πόλης.

Δήμος Κηφισιάς: Τι ετοιμάζει για την Καθαρά Δευτέρα

Ο Δήμος Κηφισιάς πανέτοιμος με γιορτινή διάθεση, σας περιμένει όλους με τις οικογένειές σας προκειμένου να τιμήσετε τη μεγάλη αυτή παραδοσιακή και με θρησκευτική χροιά εορτή, τρώγοντας, τραγουδώντας και χορεύοντας.

Τραγούδι και Σαρακοστιανά εδέσματα ετοιμάζει ο Δήμος Κηφισιάς
Τραγούδι και Σαρακοστιανά εδέσματα ετοιμάζει ο Δήμος Κηφισιάς

Κορυφαίοι καλλιτέχνες έχουν επιστρατευθεί για την διασκέδασή σας. Ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος, που συμβαίνει να είναι και συνδημότης μας, θα έχει τον πρώτο λόγο με το …θαυματουργό μπουζούκι του. Ενώ στα μικρόφωνα ο κοσμοαγάπητος Στέλιος Διονυσίου θα ερμηνεύσει παλιά και νέα χρυσά του ακούσματα καθώς και πολλά και του αείμνηστου Στράτου μας! Μαζί τους και το ‘αηδόνι’ του ελληνικού πενταγράμμου, η Ελεάνα Παπαϊωάννου. Το μαντήλι του χορού θα το κρατάει το Επίλεκτο Τμήμα Παραδοσιακών χορών της διακεκριμένης κυρίας του είδους, Δέσποινας Σκέρλου και όσοι πιστοί του εθίμου προσέλθετε!