Σου έχω δέμα

Δέμα στους φοιτητές στέλνει και φέτος ο Δήμος Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει και φέτος τους φοιτητές της πόλης που σπουδάζουν στην επαρχία και ανήκουν σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες. Ειδικότερα, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής μέσα από το πρόγραμμα «Σου Έχω Δέμα» ετοιμάζει δράσεις στήριξης για τους φοιτητές.

Οι αιτήσεις για την ακαδημαϊκή περίοδο 2022 – 2023 ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν έως τις 31 Οκτωβρίου, περίοδος κατά την οποία οι δικαιούχοι φοιτητές (οι ίδιοι ή δια αντιπροσώπου, μέλους της οικογένειάς τους) μπορούν να καταθέτουν το έγγραφο της αίτησης μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου (Παπαϊωάννου 15-17), Δευτέρα με Παρασκευή 8.00 – 14.00.

Δήμος Ηρακλείου: “Σου έχω δέμα” αν είσαι φοιτητής

Θυμίζουμε, το πρόγραμμα αφορά την τακτική αποστολή δέματος με είδη πρώτης ανάγκης από το Κοινωνικό Παντοπωλείο  του Δήμου (τρόφιμα και λοιπά υλικά) σε όσους φοιτητές της πόλης σπουδάζουν σε ΑΕΙ εκτός Αττικής και εντός Ελλάδας, οι οικογένειες των οποίων ανήκουν στις οικονομικά ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Το πρόγραμμα υλοποιείται από το 2016, αρχικά αφορούσε τους πρωτοετείς φοιτητές, τα τελευταία  χρόνια διευρυμένο απευθύνεται στους  φοιτητές της πόλης, ανεξαρτήτως έτους σπουδών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου iraklio.gr ή επί τόπου στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να την συνοδεύουν στην κατάθεσή της είναι τα εξής:

  • Αντίγραφο Ταυτότητας ή Διαβατηρίου και άδεια παραμονής
  • Βεβαίωση σπουδών τρέχοντος Ακαδημαϊκού έτους
  • Αντίγραφο Φορολογικής Δήλωσης, Ε1
  • Τελευταίο Εκκαθαριστικό Σημείωμα
  • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
  • Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας στο Δήμο (Λογαριασμός ΔΕΚΟ κ.τ.λ.)
  • Ηλεκτρονικό Μισθωτήριο Συμβόλαιο φοιτητή ή βεβαίωση διαμονής σε φοιτητική εστία
  • Βεβαίωση ανεργίας γονέα (αν υπάρχει)

«Οι νέες και νέοι, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες είναι το μέλλον της πόλης μας, είναι το μέλλον του τόπου μας. Σε αυτά τα κρίσιμα χρόνια για την σταδιοδρομία τους είμαστε στο δίπλα τους, ώστε να μην μείνει κανένας και καμιά που  έχει ανάγκη χωρίς τα απαραίτητα. 

Είμαστε υπερήφανοι για το πρόγραμμα ΣΟΥ ΕΧΩ ΔΕΜΑ, το οποίο έχει βοηθήσει όλα αυτά τα χρόνια τόσα παιδιά της πόλης μας. Βοηθάμε λοιπόν στο νοικοκυριό του σπουδαστή και της σπουδάστριας της πόλης μας, στηρίζοντας τους στα πρώτα βήματα της σταδιοδρομίας τους που είναι τα φοιτητικά τους χρόνια. Επενδύουμε στο μέλλον τους, προσδοκώντας να συντελέσουν κι αυτοί με τις δικές τους δυνάμεις στην ανάπτυξη και πρόοδο της πόλης μας»,  το μήνυμα της αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας, Δέσποινας Αϊβατζίδου – Ποριώτου.