Δέματα αγάπης από Μητρόπολη Νέας Ιωνίας & όμορους Δήμους

Οι Άγιες Μέρες μαγνητίζουν την καλοσύνη, την αλληλεγγύη και τη διάθεση για προσφορά, καθώς δέματα αγάπης συγκεντρώνονται σε Εκκλησίες και Δήμους για Ιδρύματα, ανήμπορους πολίτες, παιδιά σε ανάγκη και ηλικιωμένους σε ανέχεια.
Τις προηγούμενες μέρες μία από τις μεγαλύτερες εκστρατείες συγκέντρωσης προσφορών έγινε στους Δήμους του Λεκανοπεδίου υπό την αιγίδα του Ολοι Μαζί Μπορούμε. Στην ευρύτερη γειτονιά μας -παρά το τσουχτερό κρύο- η ανθρωπιά ξεχείλισε στο Δήμο της Νέας Ιωνίας αλλά και στο Δήμο Ηρακλείου, στο Γαλάτσι, το Μαρούσι, τη Μεταμόρφωση, στη Νέα Φιλαδέλφεια και στο Χαλάνδρι, που συμμετείχαν στην κοινωνική δράση, συγκεντρώνοντας παιχνίδια, βιβλία και δώρα.

Αξιέπαινοι “πρωταθλητές” στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών αναδείχτηκαν οι Δήμοι Βριλλησίων (3000 δέματα) Αγίας Παρασκευής (300 δέματα) Λυκόβρυσης Πεύκης (270 δέματα) και Φιλοθέης -Ψυχικού (210 δέματα) που μάζεψαν δώρα για όσα παιδιά έχουν ανάγκη την καλοσύνη των ξένων.

Σήμερα συμπαραστάτης στους οικονομικά δοκιμαζόμενους, οι οποίοι πλήττονται από τα καθημερινά οικονομικά βάρη και τις συνέπειες της πανδημικής κρίσης στάθηκε για ακόμη μία φορά η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος μέσω του δικτύου αλληλεγγύης των κοινωνικών και φιλανθρωπικών δομών που έχει αναπτύξει στην περιφέρειά της.

Κλιμάκιο κληρικών μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίας Ευφημίας Νέας Χαλκηδόνος, όπου προσέφεραν «Δέματα Αγάπης» με σημαντική ποσότητα τροφίμων και άλλων βασικών ειδών πρώτης ανάγκης, που διέθεσαν καταστήματα τροφίμων και Μεγάλες επιχειρήσεις, ανακουφίζοντας έτσι περισσότερες από 450 οικογένειες, ενόψει της γιορτής των Χριστουγέννων.

Σημειώνουμε ότι η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας μέσω του δικτύου αλληλεγγύης των φιλανθρωπικών και κοινωνικών δομών που έχει αναπτύξει στην περιφέρειά της διανέμει καθημερινά πάνω από 600 μερίδες φαγητού, επιδιώκοντας έτσι να συμβάλει τόσο στην κοινωνική προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όσο και στην μερική άρση των συνεπειών της φτώχειας, της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Στο γειτονικό Δήμο Ηρακλείου εξάλλου, το Κοινωνικό Παντοπωλείο πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες την τακτική διανομή με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης προς τους δικαιούχους του. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας μοιράζονται στις οικογένειες, που υποστηρίζονται από τα προγράμματα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, πέρα από το κλασσικό πακέτο με τα αγαθά που χρειάζεται το νοικοκυριό, χριστουγεννιάτικα εδέσματα, παιχνίδια για τα παιδιά κ.α., ώστε το γιορτινό κλίμα να μην λείψει από κανένα σπιτικό.