Γιορτές στο Χαλάνδρι με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους

O Δεκέμβρης στο Χαλάνδρι είναι ο μήνας της γιορτής και του χειμερινού πολιτιστικού φεστιβάλ, που αναμένεται να προσφέρει απόλαυση και χαρά σε μικρούς και μεγάλους, ως αντίδοτο στην δύσκολη καθημερινότητα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

8 Δεκεμβρίου │ 19.00 – Άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, παρουσία του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου.
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλανδρίου θα μας μεταφέρει στο πνεύμα των γιορτών με τις μελωδίες της.

Ξυλοπόδαροι θα διασκεδάσουν τα παιδιά και θα μοιράσουν γλυκίσματα.

Θα λειτουργεί η παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη αγορά με τα «σπιτάκια» που παραχωρεί ο Δήμος Χαλανδρίου σε μη κερδοσκοπικούς, κοινωφελείς οργανισμούς.

Στο χώρο της Κεντρικής Πλατείας θα λειτουργήσει καρουζέλ, από τις 8 Δεκεμβρίου και έως 7 Ιανουαρίου, καθώς και χριστουγεννιάτικο χωριό με σπιτάκια και δράσεις για τα παιδιά (face painting).

Ωράριο λειτουργίας καρουζέλ

Καθημερινές 16.00 – 20.00
25.12.23 έως 29.12.23, 12.00-20.00
Σαββατοκύριακα, 12.00 – 20.00
1.1.24, 14.00 – 20.00

16 Δεκεμβρίου │12.00 Μουσική παράσταση με τους μουσικούς «Απανταχού» στους δρόμους του Χαλανδρίου.

16 Δεκεμβρίου │12.00 │ Πλάτωνος & Χαϊμαντά │ Κάλαντα από το Λύκειο Ελληνίδων Π.Τ.Χ Χαλανδρίου.


17 Δεκεμβρίου│20.00
 Πολιτιστικό Κέντρο Δαΐς «Ορατόριο Χριστουγέννων» του Γιώργου Παζαΐτη με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλανδρίου. Θα τραγουδήσουν οι Σία Κοσκινά και Νικόλας Μαραζιώτης. Η μουσική διεύθυνση της εκδήλωσης είναι του Κώστα Ιωαννίδη. Το έργο «Ορατόριο Χριστουγέννων» παρουσιάζεται σε δημόσια πανελλαδική πρώτη.

17 Δεκεμβρίου │ 21.00 │ Κεντρική Πλατεία – Χριστουγεννιάτικος Νυχτερινός Αγώνας «Chalandri, Run The Christmas Night», με αφετηρία την Κεντρική πλατεία Χαλανδρίου. Τρέχουμε στον νυχτερινό δρομικό αγώνα των 4.600 μ. ή συμμετέχουμε στο δυναμικό βάδην των 1.500 μ.

19- 22 Δεκεμβρίου │Η Φιλαρμονική του Δήμου ταξιδεύει στα σχολεία και τα ιδρύματα της πόλης με χριστουγεννιάτικα κάλαντα και μελωδίες

22 Δεκεμβρίου │12.00 │Μουσική παράσταση με τους «Απανταχού» στους δρόμους του Χαλανδρίου.

24 Δεκεμβρίου │12.00 │Μουσική παράσταση με τους «Απανταχού» στους δρόμους του Χαλανδρίου.

27 Δεκεμβρίου │18.00 │ Κεντρική πλατεία –  Συναυλία με την μπάντα χάλκινων και ξύλινων πνευστών και κρουστών «Αγία Φανφάρα».

29 Δεκεμβρίου │ 18.30│ Κεντρική Πλατεία – Συναυλία με την Alcedo folk band, η οποία με την πολυπολιτισμική της μουσική ενώνει λαϊκές παραδόσεις από όλο τον κόσμο με τον σύγχρονο, δικό της ήχο.

30 Δεκεμβρίου │12.00 │
 Κέντρο Χαλανδρίου –  Συναυλία με το μουσικό σχήμα Da Band, σε ρυθμούς fank και soul.

31 Δεκεμβρίου │12.00 │Μουσική παράσταση με τους «Απανταχού» στους δρόμους του Χαλανδρίου.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

13 Ιανουαρίου │12.00 │ Μουσική παράσταση με τους «Απανταχού» στους δρόμους του Χαλανδρίου.
20 Ιανουαρίου │12.00 │ Μουσική παράσταση με τους «Απανταχού» στους δρόμους του Χαλανδρίου.

Εικαστικά και μουσικοθεατρικά εργαστήρια στην παιδική βιβλιοθήκη

Στην παιδική βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος» θα πραγματοποιηθούν επίσης δωρεάν εικαστικά και μουσικοθεατρικά εργαστήρια.

Επίσης, υλοποιείται η δράση «Χριστούγεννα στην Παιδική Βιβλιοθήκη με το σχολείο μου», όπου σε συνεννόηση με τα σχολεία της πόλης γίνεται ανάγνωση χριστουγεννιάτικων παραμυθιών.

Σέργιος Γκάκας, αντιδήμαρχος Πολιτισμού: «Να γίνει η γιορτή, αντίδοτο στο ζόφο των ημερών»

«Με μια σειρά από παραστάσεις, συναυλίες και εργαστήρια που προσφέρονται δωρεάν, δίνουμε στους συμπολίτες μας τη δυνατότητα να αισθανθούν τη γιορτή ως αντίδοτο στο ζόφο των ημερών», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σέργιος Γκάκας.