Βόρειος Τομέας Αθηνών: Ρεκόρ συμμετοχής σε πανελλαδικό επίπεδο από τα ως τώρα στοιχεία

Τα υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής σημειώθηκαν στην Β1 Βόρειο Τομέα Αθηνών

Σε ποσοστό 40,77% έφτασε η συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές 2023 έως τις 16:30, σύμφωνα με την ενημέρωση του γενικού γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη.

Την ίδια ώρα στις εκλογές του Μαΐου, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 48,76%, δηλαδή η συμμετοχή είναι μειωμένη κατά περίπου 8%.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των δικαστικών αντιπροσώπων από το 88% των εκλογικών τμημάτων, σχεδόν 2,5 ώρες πριν από την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας είχαν ψηφίσει 3.564.116 εκλογείς.

Ο κ. Σταυριανουδάκης ανέφερε επίσης ότι περί τις 20:30 θα υπάρχει ασφαλής εικόνα για το εκλογικό αποτέλεσμα, σε ποσοστά και αριθμό εδρών των κομμάτων και ποιοι συνδυασμοί θα καταφέρουν να μπουν στη Βουλή.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του γενικού γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, τα υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής σημειώθηκαν στον Β1 Βόρειο Τομέα Αθηνών, στη Β’ Θεσσαλονίκης, την Ανατολική Αττική, τη Φθιώτιδα, τον Β3 Νότιο Τομέα Αθηνών και στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στον αντίποδα, χαμηλότερη είναι η συμμετοχή στην Κεφαλονιά, την Ευρυτανία, τη Λακωνία, τη Λευκάδα και στη Φλώρινα.

Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη μέχρι τώρα συμμετοχή σημειώνεται στον Β1 Βόρειο Τομέα Αθηνών (48,13%) και η μικρότερη στη Φλώρινα (25%).