Βριλήσσια: Η «Όπερα του ζητιάνου» 6 και 7 Ιουλίου στο θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη»

Το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024 στα Βριλήσσια το Α΄ Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων του Δήμου Βριλησσίων θα παρουσιάσει την «Όπερα του ζητιάνου» σε διασκευή, απόδοση και σκηνοθεσία της Τώνιας Σταυροπούλου.

Λίγα λόγια για την παράσταση

«H Όπερα του ζητιάνου» γράφτηκε το 1727 και ανέβηκε τον επόμενο χρόνο για να αποκτήσει πρωτοφανή δημοσιότητα με συνεχείς παραστάσεις μέχρι σήμερα. Είναι ένα προκλητικό σατιρικό παραμύθι με πρωταγωνιστές ζητιάνους κλέφτες προδότες διεφθαρμένους. Περιγράφει έναν κόσμο κυνικό και ασυγκίνητο που επιλέγει το χρήμα και την διαφθορά από την αγάπη και την ανθρώπινη ζωή. Το παραμύθι έχει όμως αίσιο τέλος. Θεωρείται η πρώτη μουσική κωμωδία της ιστορίας και ενέπνευσε τον Μπέρλοτ Μπρεχτ να γράψει τη δική του περίφημη «Όπερα της πεντάρας» το 1920. Μια εξαιρετική σάτιρα που ο τρόπος που τη διαχειρίζονται τα μέλη του Εργαστηρίου είναι βέβαιο ότι θα σας γοητεύσει.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαργαρίτα Ανδριανού, Γιάννης Μπάϊλας, Άννα Αλεξανδράκη, Αλέξανδρος Γεωργίου, Κατερίνα Σταθάτου, Θοδωρής Σκληρός, Πόπη Μαυράκη, Γιάννης Κανιάρης, Πέτρος Κωνσταντινίδης, Κρυσταλλία-Ζωή Καραβάνα, Λιάνα Τζαρέτα, Μαίρη Χατζή, Εύα Αρβανίτη, Γιώργος Δημητρακόπουλος, Μαίρη Τσίφτη, Βίκυ Μπουκιστιάνου, Ντόρα Φαρμάκη, Λουκία-Χριστίνα Φλώρου, Ντίνα Κυριακού, Δόξα Γκλαβά, Έφη Καλαμπόκα, Χριστίνα Στεφανακίδη, Γιάννης Αλευρόπουλος, Στάθης Χαχάμης     

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: