Βιβλίο: Η νέα σοδειά του 2024 – Τι ετοιμάζουν οι εκδοτικοί οίκοι

Η νέα σοδειά στο βιβλίο για τους εκδοτικούς οίκους είναι επί του πιεστηρίου ή σε κάποιες περιπτώσεις και στις προθήκες ήδη. Το 2024 τα έχει όλα: συγγραφείς με νόμπελ αλλά και πρωτοεμφανιζόμενους.

Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί το βιβλίο του Μισέλ Φουκώ «Η κυβέρνηση του εαυτού και των άλλων – Παραδόσεις στο Κολέγιο της Γαλλίας, 1982-1983». Σε αυτόν τον κύκλο παραδόσεων, ο Φουκώ ξαναδιαβάζοντας τους Έλληνες στοχαστές, ορίζει τον δικό του τρόπο σκέψης και ύπαρξης.

Βιβλίο: Best sellers ελληνικά και ξένα

Πενήντα χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, επανεκδίδεται το «Πού ζει ο λύκος;» (α΄ έκδ. 1982) της Ρέας Γαλανάκη, ένα βιβλίο που γράφτηκε με νωπές ακόμα τις σκληρές μνήμες της χούντας και αφιερώθηκε «Στις παρέες από το ’67 ως το ’74».

Τα μεγάλα διλήμματα για τις παγκόσμιες οικονομίες και οι αναγκαίες αλλαγές στην καθημερινή συμπεριφορά όλων μας αναλύονται με απλό τρόπο στη συζήτηση του Γιάννη Μανιάτη με τον Μάκη Προβατά στο βιβλίο τους «Επειδή δεν υπάρχει Planet B». Σημαντικό μέρος του βιβλίου αφιερώνεται στις ελληνικές συνθήκες και προτεραιότητες, αναλύονται τα προβλήματα και προτείνονται λύσεις για το σήμερα και το αύριο της χώρας.

Ο Ελληνοκύπριος συγγραφέας Άλεξ Μιχαηλίδη (Alex Michaelides) έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα και έχει μεταφραστεί σε δεκάδες γλώσσες. Τώρα επιστρέφει με «Το μένος», ένα ακόμα θρίλερ που θα συγκινήσει και θα μας ταξιδέψει σε μια μυστηριώδη εκδοχή του Αιγαίου.

Το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη – Άνθρωπος, φύση, μηχανή» του Αντώνη Μαυρόπουλου έχει σκοπό να παρουσιάσει, με εύληπτο τρόπο, τι είναι και πώς δουλεύει η ΤΝ, πώς θα επηρεάσει τις ζωές μας και τον πλανήτη, αλλά και τα όριά της.

Το νέο μυθιστόρημα του Stephen King«Χόλι», σηματοδοτεί τη θριαμβευτική επιστροφή της Χόλι Γκίμπνι, ενός από τους πιο συναρπαστικούς και ευρηματικούς χαρακτήρες του Κίνγκ. Η Χόλι, που αρχικά παρουσιάστηκε ως ντροπαλή αλλά θαρραλέα, εξελίχθηκε σε μια έξυπνη ιδιωτική ντετέκτιβ που τώρα καλείται να ανακαλύψει τη φρικτή αλήθεια πίσω από τις πολλαπλές εξαφανίσεις ανθρώπων.

Ο Jo Nesbο είναι ο μετρ του σασπένς. Ο συγγραφέας χαράζει καινούργια πορεία, στην οποία μας ανακοινώνει ότι ξέρει πώς να χτίζει από το μηδέν τρομακτικά σύμπαντα. Τώρα, λοιπόν, περιμένουμε με ανυπομονησία «Το νυχτόσπιτο» (μτφρ. Γρηγόρης Κονδύλης), ένα βιβλίο στο οποίο ο τρόμος ξεκινά από την αρχή και σελίδα τη σελίδα απογειώνεται.

Με στοιχεία από την Athens Voice

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: