“Βεντέτες” εξωσχολικών με μαθητές σχολείου στη Νέα Ιωνία – Δύο παιδιά τραυματίστηκαν

Σκηνές βίας σε σχολείο στη Νέα Ιωνία, που μόνο σε σχολικό περιβάλλον δεν αρμόζουν, εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου. Μία οργανωμένη επίθεση ομάδας εξωσχολικών σε βάρος μαθητή Γυμνασίου έκανε άνω κάτω το 5ο Λύκειο (δίπλα στην παλιά Ανατόλια) στη Νέα Ιωνία, την ώρα που τα παιδιά σχολούσαν.

Περίπου 20 νεαρά άτομα με κουκούλες, σιδερένιες πεταλούδες και μαχαίρια κατέφθασαν με μηχανάκια έξω από το σχολικό συγκρότημα. Στόχος τους φάνηκε να είναι συγκεκριμένος μαθητής Γυμνασίου, που αναζητούσαν. Ασαφές όμως παραμένει αν το τελικό τους θύμα ήταν το ίδιο πρόσωπο, ή απλά βρέθηκε μπροστά στη μανία τους και έγινε αποδέκτης της.

Η ομάδα των εξωσχολικών απομόνωσε και επιτέθηκε σε ένα 14χρονο παιδί. Άρχισαν να τον ξυλοκοπούν, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν στο άνω χείλος.  Παιδί του Λυκείου, που βρέθηκε μπροστά στον άγριο ξυλοδαρμό επιχείρησε να προστρέξει σε βοήθεια αλλά όταν διέσχισε το δρόμο -χωρίς να ελέγξει την κίνηση, πάνω στην αγωνία του- τον παρέσυρε διερχόμενο αυτοκίνητο. Το παιδί ευτυχώς δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Οι “βεντέτες” των εξωσχολικών στη Νέα Ιωνία

Το σκηνικό βίας στη Νέα Ιωνία, φαίνεται να είναι συνέχεια σε μία πρόσφατη αψιμαχία παιδιών, που μάλιστα εκτυλίχθηκε την Παρασκευή. Πληροφορίες από το σχολικό περιβάλλον αναφέρουν ότι η οικογένεια του μαθητή που δέχτηκε την πρώτη επίθεση των εξωσχολικών -για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους- κατέθεσε ήδη μήνυση στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι η ομάδα των 20 εξωσχολικών σχεδόν “στρατοπέδευσε” στο πεζοδρόμιο, μπροστά από το προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος και εκφόβιζε τα παιδιά που σχολούσαν για ώρα, προσπαθώντας να εντοπίσει το θύμα της.

Μετά τον ξυλοδαρμό του 14χρονου παιδιού, οι διώκτες του πήραν ανενόχλητοι τα μηχανάκια τους και έφυγαν από το σχολείο ενώ λίγο αργότερα Αστυνομία και ΕΚΑΒ έφτασαν επί τόπου, χωρίς όμως να προλάβουν να εντοπίσουν τους δράστες.