Αφρικανική σκόνη στη Νέα Ιωνία – Απόκοσμες εικόνες και αποπνικτική ατμόσφαιρα

Η αφρικανική σκόνη που ξέσπασε στη χώρα χθες (23/4) δημιούργησε ένα αποπνικτικό σκηνικό και στη Νέα Ιωνία, με τις εικόνες να είναι απόκοσμες, ενώ η ποιότητα του αέρα λόγω της σκόνης προκαλεί δυσφορία σε ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Ιδιαίτερα αυξημένες είναι και σήμερα οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, ενώ, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, εντός της ημέρας αναμένονται και λασποβροχές κυρίως στη βόρεια και δυτική χώρα.

Σήμερα το φαινόμενο, που έγινε γνωστό ως «Minerva red», αναμένεται να κορυφωθεί και σταδιακά θα αρχίσει να υποχωρεί.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Meteo.gr, βελτιωμένος αναμένεται ο καιρός σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα. Βροχές τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά. Άνεμοι δυτικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Αυξημένες συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης στο Αιγαίο.

Αναλυτικότερα, σήμερα αρχικά σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται βελτιωμένος καιρός. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης στην ατμόσφαιρα, αλλά προοδευτικά η σκόνη θα απομακρυνθεί ανατολικότερα και θα περιοριστεί πάνω από το Αιγαίο.

Τις βραδινές ώρες βροχές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και στην Ήπειρο, φαινόμενα που τη νύχτα προς Πέμπτη θα επεκταθούν σε περιοχές της Μακεδονίας, της Δυτικής Θεσσαλίας, της Δυτικής Στερεάς και της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου.