Αυτοσχέδια διαλυτήρια Ι.Χ. στην Αττική – Συλλήψεις σε Γαλάτσι, Νέα Ιωνία και αλλού

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται τα έξι μέλη συμμορίας που αλώνιζαν στην Αττική, κάνοντας κλοπές 40 ΙΧ και δύο μηχανών, που αποσυναρμολογούσαν σε αυτοσχέδια διαλυτήρια οχημάτων.

Μεταξύ των έξι συλληφθέντων βρίσκεται και άτομο 51 ετών, ο οποίος είχε εργαστεί ως ηθοποιός, κάνοντας ένα πέρασμα σε γνωστή και αγαπημένη τηλεοπτική σειρά του παρελθόντος.

Ανάμεσα στα θύματα της σπείρας βρίσκεται και ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Στάθης Ταυλαρίδης, του οποίου είχαν κλέψει μία μηχανή.

Για τη σύλληψη των έξι μελών της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Μενίδι, Λιόσια, Γαλάτσι, Νέα Ιωνία, Βύρωνας και Ηλιούπολη).

Τα μέλη της οργάνωσης κατηγορούνται για σύσταση και ένταξη σε «Εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα», ενώ το παράνομο κέρδος από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των 980.000 ευρώ.

Τα αυτοκίνητα που προτιμούσε να κλέβει η συμμορία
Τα μέλη της συμμορίας που είχαν ρημάξει τα αυτοκίνητα στην Αττική έβαζαν στο στόχαστρο αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες με ιδιαίτερα αυξημένη αγοραστική ζήτηση, όπως MERCEDES, μοντέλα SLK και SMART, VOLKSWAGEN, μοντέλο GOLF, TOYOTA, μοντέλα CH-R και ΥARIS, PEUGEOT, μοντέλα 208, 2008 και 3008, FORD, μοντέλο FIESTA, FIAT, μοντέλο 500, BMW, μοντέλο GS 1250 R, OPEL, μοντέλο CROSSLAND, CITROEN, μοντέλο C3, RENAULT, μοντέλο CAPTUR.

Πώς δρούσε η σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα
Ο αρχηγός της οργάνωσης, ο οποίος διατηρούσε συνεργείο-φανοποιείο αυτοκινήτων στα Άνω Λιόσια, κατηύθυνε τα υπόλοιπα μέλη σχετικά με τα οχήματα που θα αφαιρούσαν καθώς και τον τρόπο της περαιτέρω διάθεσής τους.

Από τα οχήματα που έκλεβαν, έπαιρναν εξαρτήματα, τα οποία φρόντιζαν να διοχετεύσουν αναλόγως, ενώ ο αρχηγός της οργάνωσης φρόντιζε το πώς θα παραδίδονταν τα ανταλλακτικά από τα κλεμμένα αυτοκίνητα σε μεταφορικές εταιρείες με τιμολόγια που είχαν εκδοθεί από τις δικές του εταιρείες.

Στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχε και ο αδελφός του, επίσης ιδιοκτήτης εταιρείας που τώρα τελεί υπό εκκαθάριση, ο οποίος είχε κομβικό ρόλο στη λειτουργία της οργάνωσης, καθώς πραγματοποιούσε ταξινομήσεις οχημάτων από το εξωτερικό και στη συνέχεια προέβαινε στην πώληση των πλαστογραφημένων αυτοκινήτων (η πλαστογράφηση γινόταν στο συνεργείο του αδελφού του-αρχηγού της συμμορίας), παραλαμβάνοντας τα τιμήματα και εξαπατώντας τους αγοραστές.

Η εγκληματική οργάνωση είχε φτιάξει και δικό της διαλυτήριο αυτοκινήτων, με συγκεκριμένο μέλος της να έχει αναλάβει τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Μέλος της οργάνωσης κατά τις νυχτερινές ώρες κινούνταν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αναζητώντας οχήματα προς κλοπή. Αφού έκλεβαν το όχημα που τους ενδιέφερε, το μετέφεραν σε συνοικιακές οδούς ή σε οικόπεδο που είχαν, για να μην εντοπιστούν, και στη συνέχεια του τοποθετούσαν ξένες πινακίδες κυκλοφορίας.

Υπήρχε και άλλο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που διέθετε συνεργείο αυτοκινήτων και που επίσης λειτουργούσε αυτοσχέδιο διαλυτήριο οχημάτων, σε υπαίθριο χώρο με υψηλή περίφραξη και μεγάλη, διπλή πόρτα. Από αυτό, το αρχηγικό μέλος με χρήση αυτοκινήτου-βαν φόρτωνε και παραλάμβανε ανταλλακτικά αυτοκινήτων, έναντι αντιτίμου.

Χαρακτηριστικό της μεθοδικότητάς τους είναι ότι δεν διέπρατταν ευκαιριακές κλοπές, αλλά έκλεβαν οχήματα συγκεκριμένης μάρκας, μοντέλου και χρώματος, τα οποία ταίριαζαν απόλυτα κάθε φορά με οχήματα που είχαν μόλις ταξινομήσει.